Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz erdeya #428 üzenetére

    minta Bővebben: link

    egyébként a ''vezérlők'' eszköztárat kő kiválasztani, onnan lehet mazsolázni. a vezérlőknek vannak paraméterei, pl. legördülőnél a listaelemek cellatartománya és a célcella, amibe beírja a kiválasztott listaelemet.

    a dátumokkal való összekötésre szép példákat hoz a fájl. ha kérdés van írj.

  • Gh0sT

    addikt

    válasz erdeya #428 üzenetére

    Mivel nem ismerem a táblázat pontos felépítését, ezért csak találgatni tudok.

    1. lépés: legördülő lista készítése szájbarágósan:

    Tegyük fel, hogy a táblázatunk egyik oszlopa tartalmazza a hónapokat. Kijelüljük az adott területet. Legyen ez mondjuk az A1:A12 (januártól-decemberig). Ekkor fent a ''Név mezőben'' (az eszköztár alján bal oldalon) az A1 cellanév fog megjelenni. Írjuk ezt át mondjuk ''hónapok''-ra és nyomjunk entert. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy sikeres volt-e ez a művelet, hogy kijelüljük ismét az A1:A12 cellatartományt és immár a kijelőlés alkalmával a ''hónapok'' kifejezés fog mejelenni a ''Név mezőben''.

    Ezután ráklikkelünk arra az üres cellára, ahova a legördülő listát szeretnénk létrehozni. Majd Adatok --> Érvényesítés --> Megengedve: lista --> Forrás: =hónapok

    2. lépés: statisztika készítése:

    Mivel azt írtad hogy intervallumot szeretnél kiválasztani, ezért szükség lesz az első lépés megismétlésére az intervallum felső határát illetően. Innentől kezdve az FKERES, vagy VKERES függvényekkel tudod kibányászni a táblázatodból a szükséges adatokat.


    [Szerkesztve]

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák