Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    Megjöttünk a Wuben C3 első köréről.
    Jó ötlet volt, hogy nem vettem meg az Olight Warrior Mini 1-et 2.5x drágábban, mert ez is bőven megteszi, nem éri meg a felárat a másik, legalábbis nekem biztosan nem.

    -Az alul elhelyezett gomb rossz. Ha marokra fogom akkor jó helyen van, de normál fogással pont egy oldalsó gomb kellett volna rá nagyon. Kényelmetlen így.
    -5 lumenes fénnyel is már lehet látni miben akarok átesni, legtöbbször ezzel mentünk. 10 lumen jobb lenne azért, egy kicsit feljebb tolhatták volna itt.
    -A következő a 80 lumen, ezzel is sokat mentünk, gyakorlatilag teljesen kielégíti a sétához szükséges fényt, elvilágít olyan messzire amennyire indokolt hogy látni akarunk, közelre már kicsit ki vakít is, előrefele kellett világítani vele, mert a földre világítva a visszavert fénytől rosszabbul láttam utána a sötétbe visszanézve pár másodpercig. 50 lumen lehet jobb lenne ide.
    Nyilván ezek nem csak a lumentől függnek, hanem mástól is, meg mindenkinek másra érzékenyebb a szeme.

    -A következő 400 és 1200 lumen meg egyértelmű őzvakításra való. Párás időben, mint most is minden tejfehér tőle, tehát több lumennek amúgy se lenne már itt értelme, mert nem látok tovább vele. Tiszta száraz időben persze lehetne látni, de 150-170 méterig elvilágít a Google Maps mérője alapján ez az 1200 lumen, az őzek szeme nyilván jóval távolabbról is visszacsillog.
    Bőven elég, persze ha kicsit melegebb lenne a színe, hogy ne égesse az agyam, meg jobban terülne szélességre akkor rögtön megzuhan a látótáv is 1200 mellett.

    -Kicsit ciki, hogy ha holdfényből feljebb megyek és utána vissza akarok oda térni akkor végig kell léptetnem a nagyobb fokozatokon is, mint egy idióta villogok a sötétben, de egy gombbal ezt nem egyszerű megoldani nyilván.
    -A strobi meg SOS mód egy hülyeség. Abból a szempontból pláne, hogy mikor végig akarom kattogtatni a fokozatokat akkor mindig beléptem vele a strobi módba, mert ő azt dupla vagy triplaklikknek érzékelte. Szép lassan kell vele léptetni, mint valami debil.... Sose használja senki ezeket a villogó vackokat. Inkább ezt a két funkciót tették volna bele a 4 világító fokozatba, hogy így 6 legyen összesen, mert azért még férne el. 10-50-100-200-400-1200 mondjuk jobb volna vagy valami ehhez hasonló. Fent olyan mindegy, hogy 400 vagy 1200 vakít meg (ezt mondjuk a legtöbb lámpánál be is tartják), de az alsó szinteket még lehetett volna tovább osztani a hülye strobi meg SOS mód helyett és akkor mindenkinek lenne olyan fényereje ami kényelmes az adott szituációjára. És akkor egy gombbal megoldható a visszaléptetés is. Egy klikk felfele, duplaklikk lefele. Teljes benyomás ki és bekapcs. Lámpát kell gyártanom magamnak. :D
    De az se lenne rossz ötlet, ha a fejet forgatva változna a fényereje, nem a vetítési szélességet állítaná, hanem fényerőt és akkor nagyjából fokozatmentes volna és mindenki annyi fényt csinál magának amennyi épp kell.

    Nem hibáztatom a lámpát érte, mert kb. mind ezen az elven működik, tök mindegy melyiket veszem meg. Tetszik a lámpa, 10 ezer pénz manapság játékpénz amúgy is, kaptam érte egy frankó lámpát tulajdonképp, szóval tök jó, csak hát kompromisszum van bőven, meg én se vagyok egyszerű eset.

Új hozzászólás Aktív témák