Új hozzászólás Aktív témák

  • himpike

    aktív tag

    Az a helyzet hogy Kína első számú kereskedelmi partnere az USA... Oroszország pl kb a tizedik volt, tavaly feljött elég sokat. Lényegében Kínának előbb-utóbb döntenie kell majd hogy melyik piac számára a fontosabb, és az USA mellett fog dönteni. Megpróbálja majd körbeugrálni a szankciókat, kiskapuzni, mástól megvenni stb de mindez időbe kerül majd.
    Ez nem is nagyon szól másról, miért vesztene ezzel bármit az AMD vagy az nVidia anyagilag...? Lehet hogy valaki még pluszban keres majd rajta aki biztosítja a kiskaput, de attól ezek a cégek ugyanúgy eladják majd a szaraikat Kínának csak kerülőúton.
    Ezért kezdene Kína nagy fejlesztésekbe? Erősen kétlem hogy túlzottan megerőltetnék magukat. Valamit majd fejlesztenek, persze de most éppen ott tartanak hogy a ruszkik elleni szankciók miatt a kínai bankok kiskapukat keresnek, el akarják kerülni a másodlagos szankciókat.
    Talán el fognak lavírozni úgy hogy csökken majd a kereskedésük mértéke az USA-val, és nő az oroszokkal, mindeközben fejlesztenek is valamit és kivárnak hogy mi lesz a háborúval. Viszont jelenleg a legfontosabb partnerük az USA marad.

Új hozzászólás Aktív témák