Új hozzászólás Aktív témák

  • skcm

    csendes tag

    Az emberiség a moderizációval és a vélt tudományossággával a vesztébe rohan, s belesodorják a hívő, vallásos embereket is.

    Az ősi keleti filozófiák igazi tudással rendelkeztek, amelyet a mai tudomány egyre inkább alátámaszt újabb és újabb felismeréseivel.

    Sántikál Darwin evolúciós elmélete, Einstein relativátás elméletével is gondok vannak, s a newtoni törvények bizonyos szituációkban nem akarnak megfelelni a felvázolt képleteknek....

    Kinek mi a véleménye a materialista élet-filozófiákról?...Vagy az azt cáfoló vallás-filozófiákról?

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz brownus #2 üzenetére

    Nemrég jöttem fel ide, s nem ismerem még a "járást".:)

    Egyébként megnéztem, amit beszúrtál, és 2008.03. volt az utolsó bejegyzés.....gondolom lehetne egy kicsit frissíteni....

    Egyébként át fogom olvasni, de ahogy pár bejegyzésből látszik már, szerintem vannak témák, amelyeket át lehet még beszélgetni....a filozófia elég tág és főleg bőséges infókat ad, valamint képez önmaga is az emberi gondolkodás, vagy más megközelítésben a spekulálgatás révén. Elég sok ember próbál valamilyen irányzatot követni, yógázik, meditál, vagyis próbál közelebb kerülni ahhoz, amit nem biztos hogy ért, de valamiért vonzódik abba az irányba....

    Szóval nem gond az, ha összedobják emberek azt, amit eddig tettek, s lehet olyan dolgokat ír be más, amit eddig még nem tettek mások...... Vagy mert nem jutott az eszükbe, vagy egyszerűen rosszul kezdtek hozzá....

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • bandus

    veterán

    válasz skcm #1 üzenetére

    milyen gondok vannak a relativitás elmélettel, és Newton törvényeivel? :F

    "a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

  • skcm

    csendes tag

    válasz dokar #4 üzenetére

    Nem csak én gondolom komolyan, még nagyon sokan. Egyébként Indiában szent állat a tehén, de a "hindu" vallásúak mindenhol a világon tisztelik.

    Ezért nem ajánlatos bántani, vagy a húsát enni(de a tejét igen)....egyébként sem egészséges, akkor meg minek?

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz bandus #5 üzenetére

    Az anyag világára vonatkoztatható, de vannak olyan jelenségek az anyagi világban, amelyek nem ebből származnak(a lelkiből), s arra már ezek a törvényszerűségek nem alkalmazhatóak.

    Vedd példának a szent emberekkel kapcsolatos megmagyarázhatatlan megnyilvánulásokat. Ők részét képezik a lelki világ energiájának(levonzzák), s az általuk létrehozott lelki energiát nem lehet ezekkel a törvényszerűségekkel kifejezni.

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • dokar

    addikt

    válasz skcm #6 üzenetére

    Hogy lenne már szent állat a tehén? Talán misére jár? Vagy stigmái vannak?
    Mellesleg a kedvencem a marha és a szarvas, sokkal egészségesebbek, mint a sertés.

    extra - SEXRay

  • skcm

    csendes tag

    válasz dokar #8 üzenetére

    Nem egészségesebb, csak kevésbé káros:)

    Egyébként a tehén sokminden miatt szent Indiában, rengeteg oka van, az egyik a táplálkozáshoz köthető(a teje miatt), a másik a munkavégzéshez, vagyis segít megművelni a földet(nem kell traktort használni), de szerintem a legfontosabb, hogy a tejből készítik a "tisztított vajat", szanszkritul "ghí"-t, amit a különféle templomi ceremóniáknál használnak. Pld. ghí lámpásokat csinálnak belőle, amelyek az oltáron égnek.

    Ennek áramszünet esetén igen nagy hasznát veszi az ember. Ott, ahol nincs is áram(direkt), ezt használják világításra is.

    Tudom, hogy nem éppen kellemes téma, de a tehén trágyáját szalmával összekeverik, napon kiszárítják és fűtenek vele. Szerintem érdemes megjegyezni ezt a "receptet", ha valóban lesz a jövőben energia-válság, talán még jól jöhet ez a technika:)

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • TexT-BoY

    addikt

    válasz dokar #8 üzenetére

    engedelmeddel ez menne aláirásnak:
    Hogy lenne már szent állat a tehén? Talán misére jár?

    HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

  • dokar

    addikt

    válasz TexT-BoY #10 üzenetére

    felőlem, csak ne kapjak érte bant a vallási dolgok feszegetése miatt :DDD

    extra - SEXRay

  • dokar

    addikt

    válasz skcm #9 üzenetére

    Iszol sok tejet?
    Mert ha igen, akkor az alábbi veszélyeknek teszed ki magad:
    -csontritkulás
    -cukorbetegség
    -légúti nehézségek
    -allergia
    -bélgörcs
    -tüdõrák
    -vastagbél-rák
    -petefészek-rák
    -mellrák
    -prosztata-rák
    -fertőzések

    És még azt hitted milyen egészséges? Kérem, nem kell bedőlni a reklámoknak és a népi tévhiteknek. Az embernek emésztőrendszere miatt sem szabad tejet innia.
    Ha bővebben érdekel: A tej és tejtermékek egészség-károsító hatásai

    És az elpusztult tehénnel ott mit csinálnak, ha nem eszik meg?
    Még a bőrét sem használják fel?
    Egyébként a tehén trágya metán tartalma miatt lehet vele fűteni. De ez már égés és vannak helyette sokkal jobb természetes (megújuló) energiaforrások (pl Nap, szél, víz, geotermia).

    extra - SEXRay

  • skcm

    csendes tag

    válasz TexT-BoY #10 üzenetére

    Ha azt nézed, hogy a tisztított vaj, amit a templomokban a felajánlásokhoz, imádathoz használnak, akkor bizonyos értelemben jár a templomban.

    De házassági ceremóniáknál is igénylik a hinduk, hogy legyen ott a tehén(boci)is......jó szerencsét hoz. Lehet, hogy sokak babonának gondolják, de nem az. Tényleg van benne valami, de ennek energetikai magyarázata van, csak a vallási köntösből nem mindenki szedegeti ki. Az egyszerű népek nincsenek művelve ilyen téren. Nekik csak a rítus van. De a MINDEN rítus mögött tudás áll.....és nem is akármilyen.

    Az ötezeréves kuruksétrai-csatában olyan fegyvereket alkalmaztak, amelyet a harcosok a saját energiájukkal állítottak össze. Az anyagi test egy bizonyos energia szinten olyan láncreakciót produkál, amit az amerikaiak és a németek is átültették "nukleáris fegyver" elnevezéssel a mesterségesen előállított fegyverek közé. Abban az időben ezt brahmástrának hívták. Különböző minőségű és mértékű ilyen "fegyver" volt, a legerősebb az volt, amellyel az egyes korszakokat irányító(felügyelő) Manu véget vetett az anyagi világ "szenvedéseinek". Ezt a brahmástrát Szamvartakának hívták, és a bibliai armageddonnak megfelelő végkifejletet produkál. Miután ez egy nukleáris "fegyver", ami a hidrogén égésén alapuló láncreakciót hoz létre, a vele járó égéstermék az oka az azt követő özönvíznek......és utána egy új Manu már egy új teremtett világot kap, a pradzsápatik seregével(bibliai Ádámok és Évák), akik benépesítik újra a földet.

    Minden ok mögött áll valamilyen okozat és fordítva. A kutakodás a világ vallásaiban(egységesen) ad egy olyan tudáshalmazt, amely magyarázattal szolgál az ilyen rítusok és szokások okaira. Utána kell menni és ki kell bányászni az idő mélyéről....mert már a mai papok sem emlékeznek sokszor rá, hogy mi miért van a vallásgyakorlatokba beépítve.

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz dokar #11 üzenetére

    Szivesen beszélgetek róla, ha nincs a másik részéről csúnya beszéd, vagy "csakazértsincsigazad" féle strucc politika. Sokan alapból elítélik a vallást. Pedig csak venni kell a bátorságot, s néhány dolognak utána nézni. NINCS a világon olyan felsőoktatási intézmény, amely olyan tudást tudna adni, amit a vallások tanítói adnak(van ahol nem is adják>>>rejtegetik). Olyan csodák tárulnak fel az abban rejlő tudás által az emberek előtt, amivel nagyon sok kérdésünkre választ kaphatunk.....én legalábbis erre vágytam gyermekkoromban. Felnőttként teljesült és nem bántam meg ezt a részét a vallásgyakorlásomnak......

    Sokak számára a tudás : hatalom.

    Én határtalan boldogságot éreztem, hogy olyan dolgokat enged tudni az Isten, amit a papok évezredek óta titkosan kezelnek.....mert szerintük nem jár az embereknek csak azon részének, aki őket szolgálja. Ezt a tudást viszont azok nem is tudják alkalmazni....nem nekik találták ki. Az ilyen mentalitás védelmi rendszert alkot a tudás köré. Nem tudja alkalmazni azt, amit így megkap, mert nem is alkalmas rá lelkileg. A belső érték, a megvalósítás hiánya a tudást hiábavalóvá teszi. Nincs energetikai értéke.

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz dokar #12 üzenetére

    A hinduknak van egy naptár-rendszere, amely behatárolja, hogy mely időkben nem ajánlott tejterméket fogyasztani. A nyugati emberrel az a gond, hogy nem tud a természethez alkalmazkodni, hanem mindent akkor "zabál", amikor kedve van hozzá. Összeállít bizonyos fogyókúrás recepteket, kúrákat, és csak akkor hagyja abba, ha valaki belehal:(((

    Mint mondtam, van egy ilyen naptárrendszer, amely meghatározza, hogy mikor mit ehetsz, egyensúlyban van a természettel, mivel mi is beletartozunk és mint az már kiderült, nem uraljuk azt, hanem erősen függünk tőle.

    Van amikor zöldségfélét, főleg a spenótot nem eheted(szerintem ezt akkor sokan minden lemondás nélkül betartják:D), van amikor csak joghurtot, vagy tejet, de minden hónapban van két olyan nap, amikor semmilyen gabonát, hüvelyes termést(bab, borsó). Akik betartják ezeket, azok egyébként amikor nem tilos, nyugodtan fogyaszthatnak tejet pld. Amiket összeírtál, azok akkor veszélyesek, ha valakinek nincsenek rendben a bélflórái. A mai táplálkozási szokásaink miatt egyre kevesebb egészséges bélflórával rendelkező ember van.....így nem csoda, hogy olyan tünetek jelentkeznek, ami szerint a tej káros.....pedig nem az.

    ******************************************************************************************************
    Az elpusztult tehenet eltemetik.

    Ha nem lesz ipar, nem lesznek energia termelő cégek, jó lesz a szárított tehéntrágya is hidd el. Az indiaiak többsége nem is megy bele ebbe az "energiarendszerbe", amit a "civilizáció" jelent manapság.

    Őket nem frusztrálja, hogy emelkedik a gáz ára, vagy a kőolajé....a bocik is nagy ívben lesz**ják, így van tüzelőanyag rendesen.:D

    Viszont azzal, hogy kivágtuk az erdők nagy részét, magunkat rövidítettük meg....tehén régen is volt rengeteg......meg bölény és más hasonló létformák. Akkor is kaksiztak....és mégis tiszta volt a levegő, nem volt ózonlyuk sem. Szóval nem a bocival van a "gáz":))))

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • dokar

    addikt

    válasz skcm #13 üzenetére

    Ha azt nézed, hogy a tisztított vaj, amit a templomokban a felajánlásokhoz, imádathoz használnak, akkor bizonyos értelemben jár a templomban.

    Ez kivételesen jó volt. :R

    Az ötezeréves kuruksétrai-csatában olyan fegyvereket alkalmaztak, amelyet a harcosok a saját energiájukkal állítottak össze.

    1 órával ezelőtt a feleségem (akivel templomban esküdtünk meg tehén jelenléte nélkül) a saját energiájának segítségével megcsinálta nekem a reggelit, de ebben szerencsére nem volt U-235. ;]

    extra - SEXRay

  • Magnum_

    nagyúr

    válasz skcm #3 üzenetére

    én voltam 2 jóga órán, de nem éreztem húúde nagy keleti filozofiát, inkább csak fájdalmat kb minden végtagomban :DDD

    [ Szerkesztve ]

    I humbly and respectfully decline™

  • doc

    nagyúr

    válasz skcm #1 üzenetére

    Einstein relativitas-elmeletevel olyan komoly gondok vannak, hogy a legmodernebb technikai vivmanyokkal egyre ujabb es ujabb aspektusait igazoljak, az oreg majdnem 100 eve gyakorlatilag minden elore megmondott :)

    ez meg, hogy 5000 eve "atomfegyvereket" hasznaltak... ott voltal?
    ez kb. olyan szintu humbug, mint az az idiota sorozat a spektrumon, mikor elmeseltek (termeszetesen barmifele indoklas nelkul, pusztan kozolve, hogy "ez van es kesz"), hogy a piramisok valamifele kvantum-eromuvek voltak :DDD

    szep dolog a filozofia, sok ertek van a keletiekben is, de azert ne essunk tulzasokba...

  • dokar

    addikt

    válasz skcm #15 üzenetére

    És szerinted iszik tejet a tehén? Az állatvilágban tudsz mondani olyan életképes fajt, amelyik kifejlett korára is még tejet fogyaszt? Ha már ennyire jó az egyensúly a természettel. A tehén eltemetése pedig pazarlás, nincs összhangban a természettel, mert ez az állat a ragadozók tápláléka.

    extra - SEXRay

  • skcm

    csendes tag

    válasz dokar #16 üzenetére

    Majd ötven éves korod körül fognak jelentkezni az első jelei annak, hogy valami gáz van az energia rendszereddel.....

    Vannak yogík, akik még 80-90 éves koruk között is igen aktívak....nem ismerik az Alcheimer-kórt és a többi öregedéssel együttjáró problémát, mert képesek a saját energia rendszerük szintentartására, valamint a tudat tisztítása igen magas szintű az ő esetükben.....

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz Tv #17 üzenetére

    A keleti filozófia arra sarkalja az embert, hogy azt a képességet, amit gondolkodásnak neveznek, a maximumra fejlessze fel az, aki érdeklődik ilyen témában.....

    Az "érdeklődiken" van a hangsúly, mert a kritikus hozzáállás nem előremozdít, hanem csak vitát szül és annak általában nem felemelkedő, hanem lehúzó energiája ismeretes.....

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz Magnum_ #18 üzenetére

    Yogára én is jártam, de hasonló okok miatt otthagytam.....

    Különböző yogák vannak:

    - karma-yoga,
    - astanga-yoga,
    - jnána-yoga,
    - bhakti-yoga.

    Én az utolsót gyakorlom(legalábbis remélem:D), ill. az első hármat is, de csak közvetve.

    Te a testgyakorlásaidból kiindulva az astanga-yogát gyakorolhattad(számos alága van), ott ülőhelyzetek(ászanák) vannak és légzés szabályozás.....

    Egyébként egy idő múlva a fájdalom elmúlik(a felgyülemlett méreganyagok kitisztulása után). A filozófia pedig a gyakorlati tapasztaltból származó tudás kielemzése, összefoglalása. Az akkor válik elérhetővé, ha a gyakorlás már tart egy jó ideje, s vannak tapasztalataid.....

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz doc #19 üzenetére

    A relativitás elméletet már a nullpontos energia kutatása is megcáfolta(ilyen energiát próbálnak fejleszteni repülőgép hajtóanyagnak).....

    De az anyagi és a lelki energia találkozása is létrehoz olyan "időtlen" síkokat, ahol ez az elmélet nem igaz.....

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz dokar #20 üzenetére

    Érdekes lenne, ha olyan fajt tudnék Neked prezentálni, amelyik felnőtt korában is iszik tejet. Az ember azért tud ilyet cselekedni, mert megfeji a bocit.....keress olyan állatot, amelyik tud tehenet fejni....vagy bármilyen más állatot:)))))))

    Ez jó volt egyébként.....aranyos:)

    Tele vannak a nagyvárosok Indiában tehenekkel....az egyetlen ragadozó ott az ember. Ha vidéken pusztul el a boci kint a legelőn, akkor lerendezik a temetést a vadállatok. Egyébként a ragadozók többsége nem eszik dögöt....talán a hiéna, sakál, keselyű. Indiában a varjak a "temető" munkásai és a kutyák. Embereket is temetnek úgy, hogy a halott testet levetik egy szikláról, bástyáról a mélybe és jöhetnek a varjak....

    Tulajdonképpen a rendes szertartás az lenne, hogy fából rakott tűzön elégetik a testet. De ez ott annyira drága szertartás, hogy kevés családnak van rá pénze....és marad a természetes megoldás....

    Egyébként a kutya nem véletlen érinthetetlen ott.

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz doc #19 üzenetére

    Bocs! Csak az egyik részére válaszoltam. Jelenleg Magyarországon is vannak olyan hindu gyülekezetek, amelyek a tradícionális indiai kultúrát és filozófiát gyakorolják.

    Bizonyos vallásos ünnepségeken, tűzceremóniát tartanak, ahol magvakat, virágot, gyümölcsöt áldoznak a tűzbe, hogy ezen felajánlásokkal kedvezőbb időjárást, termést és hasonló anyagi dolgokat, valamint tiszta lelki életet kaphassanak Istentől.

    A tűzceremónia tüzét a nagyobb vallási ünnepekkor a ceremóniát végző pap mantrával "csalja" elő a külön erre acélra megjelölt fából(speciális fafajta). Ha ezt meg tudják csinálni, akkor a brahmástra az nem egy nehéz feladat, hidd el. Ez a fajta nukleáris fegyver nem olyan, mint amit a nyugati ember használt Hirosimánál. Ezt lehet szabályozni, s irányítani úgy, hogy Te észre sem veszed, ha nem ismered a vele járó visszahatásokat.

    Érdekes tudomány....Hitler nem hiába kutatott utána....

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz doc #21 üzenetére

    Keleti filozófiából más témát is felvethetsz....ha van kedved.:) Mások ezt találták érdekesnek.....

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • brownus

    veterán

    válasz dokar #12 üzenetére

    így van, végre valaki :R

    egyébként én nem tudtam lemondani teljesen a tejről, nagy ritkán meg kell innom egy nagy bögre kakaót, meg reggel a kávémba öntök egy keveset. de a napi több pohár tej fogyasztásról leszoktam már rég.

    bocs az offért

  • (Darkwood)

    őstag

    válasz skcm #27 üzenetére

    "Érdekes tudomány....Hitler nem hiába kutatott utána...." Mint tudjuk, Himmler cimborájával épp a keleti filozófiákba és az asztrológiába bukott bele!

    Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

  • ArchElf

    addikt

    válasz skcm #27 üzenetére

    Szeretném látni, hogy valaki csupán a "szellemi energiái" segítségével (értsd: fizikai kontaktus nélkül) képes tüzet gyújtani.
    Ezek a ceremóniák nem egyebek, mint a hívő csoport szellemi egységének kialakítása (egyéni viselkedés- és gondolatminták letörése és egy egységes csoport-viselkedés és gondolatminta létrehozása). Ennek célja elsősorban a kinyilatkoztatások minél hatékonyabb átadása (legyen az bármilyen tartalmú), másodsorban a csoportba nem beillő elemek felismerése.
    A "különleges" fára pedig azért van szükség, hogy minél kevesebb fizikai behatás nélkül meg tudja csinálni, ezáltal "hihetőbb" legyen a liturgia.
    Persze ezt egy mélyen vallásos embernek hiába magyaráznám, nem fogadná el...

    AE

    Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

  • doc

    nagyúr

    válasz skcm #25 üzenetére

    a nullponti energianak nem sok koze van a relativitaselmelethez, a repulogep-hajtoanyagokhoz meg aztan vegkepp semmi, jelen pillanatban ez meg csak kialakulofelben levo elmelet
    a kvantummechanikahoz mar inkabb kozel all (amiert mellesleg Einstein a Nobel-dijat kapta soksok evtizeddel ezelott ;))

    az ilyen "kinyilatkoztatasokat" meg, mint De az anyagi és a lelki energia találkozása is létrehoz olyan "időtlen" síkokat, ahol ez az elmélet nem igaz..... hagyjuk, mar kertem...
    ha tudsz indokolni, ervelni, termeszetesen orommel vesszuk, de a PH nem az az oldal, ahol elfer az a stilus hogy "ezt mondta a guru, tehat igy van es kesz"

    a termeszetfeletti "lelki energia" megletet jelen pillanatig meg soha, senki nem bizonyitotta, szoval igy dobalozzunk az ilyen magasztos kifejezesekkel...

    elismerem, a keleti filozofianak vannak erdekes oldalai, de a humbug, korites talan meg a nyugati egyhazakenal is tobb benne, tipikusan a buta ember porazon vezetesere valo
    az, hogy mostanaban ennyire terjed, egyszeru divat,
    ld. tai-chi, feng shui (ami 95% babona, ld. az elefantok elviszik a rosszat, rakj penzt a kis talkaba es meggazdagszol, meg egyeb rohejes marhasagok), stb
    par ev mulva kimegy a divatbol, ugyanugy mint az utobbi parszaz evben a babona, aztan majd jon helyette mas

  • skcm

    csendes tag

    válasz (Darkwood) #30 üzenetére

    Az oka az volt, hogy nem értettek hozzá, csak AKARTÁK. Nehéz felfogni, hogy a bizonyítható anyagi szintű tudományon túl van olyan szint is, amit csak a gyakorlatban lehet megismerni(vallásfilozóvia>>>vallásgyakorlat).

    Az isteni tudásba való bepillantás felhatalmazás részéről. A felhatalmazás az odaadás mértékétől függ. Hitler indítéka, szándékai nem feleltek meg annak a mentális elvárásnak, ami ezt a tudás részt engedi megnyilvánulni.

    Nem véletlen, hogy a szent emberek juthatnak hozzá a tudás ezen részéhez....és Hitler minden volt, csak szent nem.

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz ArchElf #31 üzenetére

    Nem rossz, csak ezzel az a gond, hogy láttam olyan tűzgyújtást is, amit nem így végeztek, hanem gyufával gyújtotta meg az illető pap. A legtöbb ceremónia valóban csak a hívek és a nézősereg számára van, de ennek nem "turisztikai" oka van.

    Az a pap, amelyik képes mantrával előidézni a tűz elemet a fából elég magas energia szinten van.....nem olyan ceremóniákon vesz részt, ahová mindenféle kezdő és érdeklődő is hivatalos. Az ilyen ceremóniákat rendszerint a nagyobb ünnepségek ELŐTT rendezik le, s az ünnepek alkalmával csak ahhoz hasonló menetű felajánlást, tűzceremóniát mutatnak be.

    Erre az egyiptomi iskolák voltak a legjobb példák, ők ezeket az energiákat úgy osztályozták, hogy a Nílus mentén, a nagyobb városok környékén csak azok tartózkodtak, akik az alacsonyabb szintű energiákba kaptak még beavatást. Minél képzettebb és fejlettebb volt valaki, annál távolabb lakott a nagyvárosoktól......

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • skcm

    csendes tag

    válasz doc #32 üzenetére

    A mesterséges úton megnyitott nullpontosnak valóban nem sok még, mert ezt a részt még nem jegyezték le.....de meg lesz az is, ne aggódj:)

    A természetes állapotban megnyitott null ponti energia kapu az anyagi és a lelki világ találkozását jelöli(átjutási pont), de tudati energiát vegyél itt alapul.

    Ezért van "kitalálva" szexuális tantra erre a célra, mert azzal sokkal könnyebben elérhető ez az átjutási pont. Más kérdés, hogy mennyire etikus Istennel szemben, hogy a hívő így szeretne közeledni.....

    A normális hozzáférés ehhez az energia ponthoz a vallásos hozzáállás, mert az önátadás képes illúziómentes állapotban megnyilvánítani ezt az energia pontot. Mind a szexuális tantra, mind más meditációk, amelyek nem a kellő tudást adják, olyan illuzórikus képeket hoznak létre a tudatban, amely nincs erre felkészülve tudatilag, s az egyensúlya megbomlik. Aki nincs rá felkészítve, hogy "akármit" is tapasztal, abban csak a jót lássa, az bármit képes "beképzelni"(attól függően, milyen tudást halmozott fel születése óta). Erre vezethetőek vissza a fanatizmus és a szentimentalizmus szálai is. Nem valós tapasztalás. Tiszta tudattal, felkészülten kellene ennek a pontnak a megközelítésére vállalkozni. De sokan csak jógáznak és nem iazán tudják, hogy miért.....valóban csak divatból. Azután tapasztalnak valamit és kibuknak....nem készültek fel, és az odaadás nem nyilvánult meg spontán, ami előrébb lendítené.

    Érvelni és indokolni egyébként ennek a pontnak a természetes úton való elérését és megtapasztalását CSAK a gyakorlati alkalmazás során lehet bizonyítani. Ahhoz viszont Neked is gyakorolnod kellene.

    Éppen olyan, mintha azt kérném, hogy szülj egy gyermeket, ha férfi vagy, soha nem fogod megtapasztalni, milyen gyermeket szülni. Az elképzelés nem fogja ugyanazt a tapasztalatot adni, amit a már szülő nő ismer. Így van ez a lelki világ energiájával is. CSAK tapasztalással lehet megismerni.

    Egyébként nem ártana a hitet, vallásosságot a tudás résztől kissé különválasztani, már ami az anyagi világbeli bizonyítást érinti. A hit a lelki energián alapul, az anyagi világ működése nem tartozik ebbe a témába. Olyan energiák, tudományok tartoznak ide, amelyeket az emberiség nem ismer még. Azt kérheted, hogy bizonyítsa valaki, és azt lehet is. Erre vannak a védáknak azon részei összeállítva, amelyek az anyagi világgal, annak teremtésével, működésével foglalkoznak.

    DE ennek a tudásnak a megértéséhez tudásszerző mentalitás szükségeltetik. Nem buta embereknek találták ki, ahogyan Te gondolod és írod.

    Például az anyagi természet három kötőerejének és az öt őselemnek a kombinálódásából állítsd össze az összes létező elemet, amely a földön előfordul. Képes vagy rá? Mengyelejev periodusos rendszerén kívül nem hiszem, hogy ismersz másikat....és az sem teljes.

    Szóval ne nevezd butának azt a tudást, ami ilyen és hasonló dolgok ismeretét tárja fel előtted. Rengeteg olyan információval rendelkezik, amit Te "megvezetésnek" gondolsz, mert a hívő mint rítust kezeli, nem ismeri az értelmét. A tudás részét ennek a filozófiának kevesen ássák ki. Mert nem azt szeretnék "birtokolni", hanem az érzelmi részét, vagyis nem tudják, csak élik.

    Éppen olyan, hogy van aki tudományosan eszik(pld tejet:D), és van aki "megérzésből"). Ha kívánja megeszi, ha nem, akkor akkor sem, ha több oldalas tanulmánnyal bizonyítják, hogy az egészséges(akármi, nem pont a tej).

    Egyébként nem vagyok semmilyen szervezet tagja, nincs gurum. Igen érdekes módon találkoztam ezzel a filozófiával, először gyakorlati tapasztalatom lett, s utána kezdtem neki a kutatásnak. Nem vagyok elborult hittérítő fanatik. Hidd el, hogy utánnanéztem alaposan, hogy miben hiszek.....és mi van mögötte. Én azt az igazságot kerestem, ami minden körülmények között igaz és nem szelektál semmilyen anyagi, vagy lelki tulajdonság szerint. Szóval mindenkire egyformán igaz.

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • doc

    nagyúr

    válasz skcm #35 üzenetére

    erdekelne hogy milyen "gyakorlati tapasztalatok" gyoztek meg teged ennek a (mar megbocsass, nem szemelyeskedni akarok) humbugnak a valodisagarol?

    es meg mindig ugyanazt csinalod: tenykent kozolsz teljesen bizonyithatatlan, misztikus zagyvasagokat

    ez kb. olyan kategoria mint a nagy spagettiszorny - "cafold meg ha tudod"

  • dokar

    addikt

    válasz skcm #33 üzenetére

    Nem véletlen, hogy a szent emberek juthatnak hozzá a tudás ezen részéhez....és Hitler minden volt, csak szent nem.

    a végén az jön ki, hogy szent emberek dobtak atomot hiroshimára és nagasakira :W

    extra - SEXRay

  • ArchElf

    addikt

    válasz skcm #34 üzenetére

    Erre én azt mondom, hogy azok a "ceremóniák", amelyik tudományos kísérlet szintjén (hivatalosan dokumentálva és mérve), nem megismételhetők, azok nem igazán döngetik a tudomány alapjait.
    Egy olyan ceremónia, amelyet csak a beavatottak láthatnak egyszerűen manipulálható, és mivel csak a beavatottak látják - akik nem is akarják megkérdőjelezni a jelenet valódiságát - ja jelenet számukra valódi is lesz.
    Amúgy szerinted melyik esetben van világrengető hatása egy ceremóniának? Ha 10 beavatott ember látja, vagy ha 6 milliárd meg tud győződni a valódiságáról?

    AE

    Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

  • ArchElf

    addikt

    A szent tehénre visszatérve.
    Az állatokat a természeti népek általában képességeik vagy megjelenésük alapján tekintik szent-nek. Ilyenek általában
    - a madarak: képesek repülni
    - ilyenek az erős állatok: bika, oroszlán, elefánt
    - a méretükhöz képest erős vagy különlegese képességgel rendelkező állatok: kígyó, mérges állatok, vagy olyan kisállatok, amelyek ezekkel fel tudják enni a harcot.
    Nem egy esetben szomszédos természeti népek egymással küzdelemben álló állatokat neveznek szentnek (amennyiben nem békés közöttük a viszony).
    Egy haszonállat szentté nyilvánítása viszont erőteljesen ellentmond ennek a természetes kialakulási módnak, melynek az lehet a legegyértelműbb magyarázata, hogy a haszonállat többféle módon is "felhasználható": munka vs étkezés, és a hatalmon levő rend az egyiket erősen előtérbe kívánja helyezni a másikkal szemben (esetleg az egyiket tiltani kívánja). Erre tökéletes megoldás egy olyan tabu létrehozása, melynek megszegése társadalmi és vallási kirekesztettséget jelent. A "szent" tehén fogyasztása zért tilos, mert a hatalom felismerte, hogy a szarvasmarha munkára fogása sokkal nagyobb hasznot hoz ínséges időkben, mint fogyasztása. Ergo éhezzen a nép, de dolgozzon, ne egye meg a munkaeszközét. Ez a törekvés érthető és nem is elítélendő, egy olyan gazdaságban, ahol elsődleges fontosságú a munkaerő.
    A probléma csak abban van, hogy olyan módon alkalmazzák, hogy vallási köntösben dogmatikusan alakítják ki kívánt hatást. Persze adott helyzetben ez sokkal hatékonyabb (és hosszabban tartó) volt, mint nálunk az 50-60-as években a vágási tilalom, ahol suttyomban azért mindenki hizlalta és nevelte a maga malacát.

    AE

    Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

  • skcm

    csendes tag

    válasz doc #36 üzenetére

    Talán pont ezért ajánlottam, hogy próbáld ki Te is, s nem leszel ilyen szkeptikus......

    A lelki energia "áttörésének" az anyagi testen olyan jelei vannak, amit sem hamisítani, sem bemagyarázni nem lehet.

    Ha valaki CSAK beképzeli magának, az rövid időn belül elmúlik.

    Voltak ilyen tapasztalataim nekem is, és olyan átalakulást láthattam, ami elindította azt, hogy "lássuk csak közelebbről, hogy miről is szól ez az egész?"

    Az ember azt hiszi, amit lát, tapasztal, megfog. Én is ilyen voltam.....de valahol hittem abban, hogy Isten létezik, s a vallás az nem olyan rossz dolog, mint ahogyan azt sokan állítják. Valóban nem az. Csak sok dolog el van benne ferdítve, nincs feltárva rendesen(titkos tanítások). Mielőtt hindu lettem, akkor sem szerettem különösképpen a papokat, de a templomokat igen. Miután hindu lettem, megtaláltam erre is a magyarázatot.:(

    Egyébként a "cáfold meg, ha tudod", valódi kommunikációs vitaalap évezredek óta. Ennek az az oka, hogy a magasabb fejlődési szinten lévő vallásos emberek időnként összegyűltek, s megvitattak kérdéseket. Aki előrébb jutott a magyarázatban(vagyis meg tudta adni a magasabb rendű okot), az győzött. De ott eleve nem volt kérdéses, hogy pld. a fából lehet-e mantrával tűzenergiát előhívni.....lehet a másik nem azt az energiát irányította, de mind rendelkezett valamelyik elem irányító képességével>>>épp ezért kell minimum négy áldozó pap a ceremóniák alatt....még ma is).

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz skcm #1 üzenetére

    Szia!
    El tudod nekem mondani (no offense, kiváncsi vagyok), hogy Einstein relativitáselméletével mik konkrétan a gondok? Mik és hogyan cáfolták, ha lehet ne címszavakban, hanem, hogy látni is lehessen, hogy mi is a lényege a dolgoknak.
    A newtoni törvényekkel hasonlóképpen.

    #32:
    A Nobel díjat Einstein a fényelektromos jelenség leírásáért kapta.

  • ArchElf

    addikt

    válasz skcm #40 üzenetére

    De ott eleve nem volt kérdéses, hogy pld. a fából lehet-e mantrával tűzenergiát előhívni.....lehet a másik nem azt az energiát irányította, de mind rendelkezett valamelyik elem irányító képességével>>>épp ezért kell minimum négy áldozó pap a ceremóniák alatt....még ma is).
    FYI:
    A Buddhizmus szerint pl. nem NÉGY alapelem van, hanem ÖT:
    a föld, a víz, a tűz, a fa és a fém

    Egyébként:
    Ha nem a "keleti filozófiákról" szeretnél beszélgetni, hanem a "hinduizmusról", kérd a topic átnevezését arra... de szívesen megteszem én is, előbb-utóbb.

    AE

    [ Szerkesztve ]

    Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

  • skcm

    csendes tag

    válasz dokar #37 üzenetére

    A hidrogén láncreakciója normális folyamat, mesterségesen lemásolva viszont pusztító fegyver csak.

    A szent ember be tudja határolni, hogy milyen mértékben és milyen energia áramoljon ki......azért szent, mert nem használja, vagy csak gyógyításra, áldozat bemutatására(virág, ghí, gyümölcs, gabona felajánlása).

    A védikus időkben a ksatriya rend tagjai, harcosok, királyok használták. Nem volt hidegháború, hogy fenyegetik egymást az emberek. Mindenki tudta, ismerte, hogy mire képes ez az energia.

    Ennek a hatalomnak a maradványaira lehet lelni az egyiptomi fáraók utódlási ceremóniái között, amikor is a fáraónak bizonyítania kellett, hogy a Napisten gyermeke. Ennek az energiának a bemutatása adta meg a lehetőséget számára, hogy uralkodhasson. A papok adták neki ezt a tudást, ők hatalmazták fel, ezért voltak abban az időben papkirályok. Az idők folyamán a bizonyítási eljárást átalakították, mert a ceremóniák már nem tartalmazták ezeket az elemeket. Valószínűleg kihaltak azok a papok, akik ezt a tudást hordozták.

    A mi hitvilágunkhoz(magyarok)leginkább a sámánok rítusai között találhatunk hasonló áldozati ceremóniát. A sámán is ilyen energia rendszer beindításával érte el, hogy az idősebb, vagy beteg ló fiatalabb testet kaphasson, eltávozás nélkül. Ezt a ceremóniát a hinduknál asvamedha-yajnának hívják. Ma már ilyen ceremóniát nem tartanak, mert az anyagi világ kapzsi volta miatt egyesek korlátlanul ki szeretnék használni az ilyen jellegű tudást(lásd atombomba). A Rg-véda egyik verse utal rá, hogy a lóáldozatot manapság átülteik más rítus-formába. Az ember önmagán próbálhatja ki, milyen erőket is képes megmozgatni ez az áldozati forma.....

    Egy ilyen tapasztalásom volt nekem is......Először.

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • doc

    nagyúr

    válasz Szten Márs #41 üzenetére

    a newtoni torvenyek valoban nem fedik le tokeletesen a valosagot (ld. pont atomi meretek, vagy a relativitas elmelet altal megmagyarazott extrem helyzetek, pl. tergorbulet, stb), de attol fuggetlenul hetkoznapi helyzetekben teljesen jol mukodik

    a nobel-dijas megjegyzes teljesen jogos, valoban igy neveztek meg, de azert tegyuk hozza, hogy az a bizonyos jelenseg a feny kvantumtermeszetebol adodik :)

    amugy a szomoru az ebben a sztoriban, hogy a relativitaselmelettel annyira meghaladta a sajat korat, hogy lenyegeben azert nem kaphatott erte nobel-dijat (amikor a nyilvanossag ele tarta az elmeletet, az "tul ujszeru" volt), igy felig-meddig karpotlas volt neki ez a dij :)
    a masik csavar meg, hogy a kvantimmechanikat sosem tudta igazan elfogadni (innen jon a hires mondas: "Isten nem kockajatekos"), pedig az is zsenialis meglatas volt :R :C

  • doc

    nagyúr

    válasz skcm #43 üzenetére

    na vegre egyetertunk valamiben :)
    a "hidrogen lancreakcioja" (ha ezalatt a fuziot erted) valoban normalis folyamat, enelkul Qrva hideg lenne itt a Foldon :)
    fegyver viszont nem attol lesz hogy "lemasolja" valaki, hanem attol, hogy mire hasznalja. az atomeromu sem fegyver, hanem lehetove teszi azt, hogy hasznald a szamitogeped ugy, hogy bedugod a konnektorba - de fegyverkent is lehet hasznalni az alapelvet

    arra viszont meg mindig nem valaszoltal, hogy mit tapasztaltal amirol ugy gondoltad, hogy csak a hinduizmus kepes megvalaszolni?

  • skcm

    csendes tag

    válasz ArchElf #38 üzenetére

    Vannak olyan energiák, amelyeket nem is ismernek még, pontos mérőeszközök sincsenek hozzá. Ezek azok, amelyek észleléséhez a "lelki"tudás szükségeltetik, hogy milyen visszahatást idéznek elő az anyagban.

    Az emberi testen végighalad egy kundalíninek elnevezett energia csatorna, amely mindenféle tipusú energia felvételére ad lehetőséget. Bizonyos csakrák engedik ezeket az energiákat át, ha valamelyik zárva van, vagy csak részben nyitva, az betegséget, vagy halált okozhat.

    A csakrák nyitása különféle lelki állapotok előidézése által elérhetőek, aktiválhatóak. A vallás tiszta formája is ezt a tudást adja. És itt jön be a képbe az, hogy a vallás miért ad kevés tudományos információt, s miért a követést és a gyakorlást részesítik előnyben.

    A tudás ugyanis fejlettebb szinten AKADÁLYA a lelki átélésnek, megélésnek. Nem éppen ide illő, de nagyjából ahhoz lenne hasonlatos, ha az ember a gyermekét egy szakkönyv olvasgatása közben próbálná nemzeni. Vagy ezt csinálja, vagy azt. A kettő általában nem működik együtt.

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • dokar

    addikt

    válasz ArchElf #39 üzenetére

    Ez így igaz. :R
    Önmagában egy ember nem buta, de ha egy tévhitekkel túlfűszerezett rosszul formált társadalmat tekintünk, akkor bizony rájövünk, hogy mennyire buta is az ember. A csordaszellem sajnos sok helyen jelen van és ha a vallás is belekerül ebbe a körbe, akkor a hülyeség a buzgóságon kívül kitartással is párosul.

    De a vallás nem elítélendő, ha kulturált körülmények között folyik és nem másik vallás rovására akar elterjedtebb lenni. Ez a szent tehén duma hidrogénbombákkal és szellemi energiákkal egy nagy blődség. De már megint átestem a ló túloldalára, mert ennyi erővel a scientológiát is meg lehetne említeni, annyi hajmeresztő dolog van benne.

    Nehéz lenne itt igazságot szolgáltatni. Én mérnökként magamat racionális gondolkodású embernek tartom, de olykor (1-2 havonta) elmegyek egy vasárnapi misére.

    extra - SEXRay

  • skcm

    csendes tag

    válasz ArchElf #39 üzenetére

    Látom az eddigi magyarázatokat kevésnek találod, amit a tehén "szentségéről" írtam:) Van még a tarsolyomban, de annak energetikai magyarázata van, s kicsit mélyebben kell otthon lenni ebben a témában, hogy az ember meg is értse, miről van szó.

    Nem tudom, hogy mennyire néztél utána, de a tehénnek nem csak a tejét használják, hanem az ürülékét és a vizeletét is. Ezt arra használják, hogy az ürüléket (amit már írtam, hogy tüzelésre is használnak), felhígítják vízben, átszűrik egy anyagon, s még aznap elhasználják TISZTÍTÁSRA. Nyugati ember elképed, hogy mi a csudát tisztítanak kaksival????.....pedig valóban tisztítás folyik, csak nem olyan értelemben véve, ahogy mi tisztítunk dolgokat, vagyis mi a kosztól takarítunk, ők viszont energiát tisztítanak.

    A szent helyeken, ahová zarándokok ezrei mennek, szinte mindent ezzel az anyaggal takarítanak, naponta többször.

    Az értelmes ok oda vezethető vissza, hogy a tehén olyan energia rendszer alapján működik, hogy egy bizonyos választóvonal a negatív és a pozitív energiák között, vagyis harmonikus lelki lény(mondjuk a bika időnként "kivétel"). A táplálkozása úgy van beállítva, hogy az egész lénye egy megnyugtató, energia tisztító, harmonizáló hatást kelt. Ha műszerrel mérhető lenne, akkor az övét mérhetnénk nullának. Az olyan emberekét, akik a bűnös életüket élve időnként felkeresik ezeket a szent helyeket, nyugodtan vehetjük erősen negatívnak, a szent emberét pedig erősen pozitívnak. Az ember energia rendszere sajnos úgy van megalkotva, hogy csoportos tartózkodás esetén egy átlag energia jön létre. Ezeken a szent helyeken ez azt eredményezi, hogy folyamatosan olyan energiát kell bevonni, ami lenullázza ezt, mert a szentember nem tud olyan energia mennyiséget gyártani, ami folyton felemeli a negatívat, hanem a tehén végtermékével lenulláznak, a saját energiájukat így nem éri károsodás, használhatják gyógyításra, tanításra.

    A lényeg az, hogy huszonnégyórás ciklus ne múljon el anélkül, hogy ne lenne nullázás, mert mulasztás esetén az energia értéket az Idő rögzíti(nálunk alváskor jelentkezik a rögzülés).

    Ezt egyébként lehet bizonyítani. Csak van pár olyan feltétel, aminek meg kell tudni felelni. Az egyik, hogy meglehetősen tiszta szervezettel kell rendelkezni, amelyen érzékelhetőek ezek a jelenségek(jól jön, ha a kundalíni végig nyitva van). A nyugati ember, aki húst eszik, erre a "bizonyításra" teljesen alkalmatlan. Nem véletlenül nincs tiltva a húsevés a Bibliában. Ha sötétségben akarsz tartani valakit, a legjobb eszköz erre, ha a táplálkozását olyan irányba módosítod, amely "besötétülést" eredményez. Ilyen esetben a böjtölés sem sokat jelent. Akkor már nem oszt, nem szoroz. Így az ilyen ember nem lát semmit abból a másik világból(és kénytelen hinni....vagy nem hinni). Szóval eleve alkalmatlanná van téve rá.....

    Azt azért még ideírnám, hogy csak az a tehén szent, amelyik az eredeti, teremtés által meghatározott táplálkozást folytatja. Tehát csak növényi táplélékot kap. Nincs adalék, vagy moslék az ételébe keverve. Ugyanis az már nem tehén, hanem disznó és nem tekinthető szentnek, mert más energia rendszert képvisel......(láttam olyan helyeket, ahol a maradék főtt ételt megetették a tehénnel)

    A tehén szent állat, ne bántsd! És főleg ne edd meg:D

  • ArchElf

    addikt

    válasz skcm #46 üzenetére

    Vannak olyan energiák, amelyeket nem is ismernek még, pontos mérőeszközök sincsenek hozzá.
    Egy lángnyelv érzékelésére azért vannak pontos mérőeszközök.
    Ha ezeket a "csodákat" nem csak szűk körben volnának képesek végrehajtani, hanem laboratóriumban, akkor nem tekintené az átlagember csalásnak.
    Persze most jönni fognak, a Zavaró Erők, meg az Áldott Környezet, és ezekkel persze nem lehet vitatkozni.
    De ha már beszélgetünk, legyél szíves a némileg tényszerűbb kijelentéseimre is reagálni, és nem azokra, amelyekre bődületes frázisokat lehet magyarázatként adni. Persze ezeket az állításokat nem lehet cáfolni, mivel ezek AXIÓMÁK. Annak ugye pedig ez már a definíciójában is benne van...
    Nekem ne mondja senki egy látványos "csodára", hogy szembeszáll a természet erőivel, mert maga a csoda is axióma: kiszámíthatatlan és megismételhetetlen.
    Ami pedig kiszámíthatatlan és legfőképp megismételhetetlen, az nem más, mint egy olyan természeti esemény, amelynek a pontos működését nem értjük, illetve az összes befolyásoló körülményt még nem ismertünk meg.
    Azt viszont egy vallásos se mondja (legalább is ne gondolja komolyan), hogy a Tudomány gátolja a Vallást. Valójában a Vallás érzi magát szorongatva magát, mert a Tudomány öles léptekkel ragad ki hatalmas területeket a Vallás csodái közül.

    AE

    Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

  • ArchElf

    addikt

    válasz skcm #46 üzenetére

    Szerintem TV nézés közben is lehet gyermeket nemzeni. A TVben pedig akár tudományos műsor is mehet.
    A gyermeknemzés nem függ az egyéb elfoglaltságtól. Legfeljebb csak nehezebb eljutni az ejakulációig. A gyermeknemzés pedig leginkább a férfitól függ. Ha ezzel nem értesz egyet tanulmányozd a nemi erőszak következtében végrehajtott terhességmegszakítások statisztikáit.

    AE

    Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

Új hozzászólás Aktív témák