Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    zönvezető :DDD :DDD :DDD
    A zorbán úgy látszik rossz hatással van a zemberekre :DDD

    Egyébként úgy látom, a zusának elment a maradék józan esze is, nem tudom mit akarnak már, végén atomot kapnak az oroszoktól és a kínaiaktól is, aztán majd leshetnek.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Vesa #7 üzenetére

    Mindegy hogy mi van az USA-nak, ha már két nagyhatalom van az USA ellen, akik egyszerre viselnek hadat ellenne, akkor az USA-nak annyi. Igaz, ha atomra kerül sor, akkor mindenkinek annyi.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Vesa #15 üzenetére

    Nem eszem a hazai propagandát, utálom a fideszt is meg a fideszeseket is, mert hülyék, de ettől még igaza van joysefkenek, a nagyhatalmúságot nem GDP-ben mérik és nem is feltétlen csak a nyilvános adatokban.
    Nekem pl. hiányzik a képről Észak-Korea, akik köztudottan minden pénzt hadászati célokra költenek, olyanyira, hogy az egész ország gyakorlatilag nyomorban van ezért, szerintem még többet is költenek mint Dél-Korea, mégsincsnek fent az ábrán sem, mondjuk a kiadásaik és elég sok adatuk nem publikus, valószínűleg azért nincs viszonyítási alap sem, igaz hogy egyébként a vezetőjük egy kis seggdugasz, de ettől függetlenül elég jól állnak nukleáris fegyverekben.
    A gyalogság és egyéb katonai erők egyébként nyílván nem tesznek ki annyit oroszban, mint az USA-ban, nyílván nem véletlen szerencsétlenkednek annyit egy olyan háborúban, amit megfelelő erőnlét esetében egy hónap alatt le lehetett volna zárni, se nyílván nem ez a cél.
    Azt is vedd figyelembe továbbá, hogy az oroszok ha kell berendelik a lakosságot is, azt már is megnő a katonai létszám, az más hogy legtöbbjük azt sem tudná, hogy süsse el a fegyvert, de az országuk berendezkedése sajnos ilyen, a katonai költéseket meg ne keverd össze a tűzerővel, pl. atomfegyverek számában az oroszok és kína messze lekörözik az USA-t, sőt akár már egyikük is, az USA-nál a magas költségvetés a katonai technológiai fejlesztésekben van, mint a repülők új sugárhajtóművei, új repülők, ott van a léter technológia is, aminek a fejlesztésére az elmúlt években több 10 milliárd dollárt költöttek, azonban ennek ellenére még nem érte el azt az eredményt, illetve szintet, amit várnak tőle, mert hasznosságát nézve a magas energiaigény miatt egyelőre csak nagyobb hadihajókon, illetve anyahajókon tudják őket hasznosítani, repülők esetén szintén így van, ugyan kapott pár vadászgép is lézerfegyvert, csak hogy a tüzelőképességük eléggé korlátozott és akkor még ezeken nem is olyan erős a lézer, hogy egy nagyobb repülőben komolyabb kárt okozzon, leginkább csak az ellenséges rakéták kilövésében használhatók, ott is x alkommal, hacsam nincs egy kisebb reaktor vagy egy nagyobb akkutelep a gépen, amitől viszont a repülés lesz nehezebb. Szóval igaz, az USA több 100 milliárdot költ fejlesztésekre, de legtöbb esetben komolyabb eredmény nélkül, tehát egy éles helyzetben nem nagyon érnének sokat azzal a ténnyel, hogy sokat költöttek, mert nem több katonára, illetve atomtöltetre ment a pénz, hogy valamiből is számbelibfölényük legyen, hanem fejlesztésekre, melyek nagy része még folyamatban van és még több 10, vagy 100 milliárd dollár kell ahhoz, hogy hasznosítható legyen a jövőben.
    Persze a technikájuk nagy része így is fejlettebb, mint az oroszoknak, de azért azokat sem kell lebecsülni, az oroszok nem játszanak annyira nyílt kártyákkal, mint mások.

Új hozzászólás Aktív témák