Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz Döglött Róka #26 üzenetére

    Lehetne jönni az arányokkal, de felesleges, úgyis csak legyintenétek rá. Süketek párbeszéde folyik, mint oly' sok esetben, itt is.
    Egyáltalán nem alaptalan, amit a kolléga feszeget, de egyes körökben a valóság tagadása mindig jól ment, legyen szó bármiről.

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

  • Egon

    nagyúr

    válasz #54625216 #132 üzenetére

    És az nem zavar, hogy Pécsnek ellenzéki vezetése van?

    Talán lemaradtál róla (de valószínűbb, hogy terelsz), úgyhogy segítek: az önkormányzatoknak egy ideje már semmi közük az oktatáshoz, államosították a feladatot, tudod ott vannak a tutkó tankerületek, tele pártkatonákkal. Csaxólok... :U

    Egyébként meg a szólásszabadság nem egy fekete-fehér fogalom, hanem egy skála egy szakasaz, aminek az egyik végén a totális diktatúra, a másik végén a teljes anarchia helyezkedik el. Ezért elég nehéz egzakt módon bebizonyítani, hogy egy adott helyen nincs szólásszabadság (de szerintem ezt te is pontosan tudod).
    Technikailag valóban elmondhatod a véleményed (bár már 10 évvel ezelőtt is vegzálták a fórumokat, rájuk kenvén a felelősséget, ha oda valaki valami "csúnyát" kommentelt), de már az is a szólásszabadság sérülése, ha át kell gondolnod: vajh' lehet-e következménye, egy vélemény elmondásának? Márpedig ebben az országban simán lehet, ahogy a fentebbi példa, amire jöttél a pécsi városvezetés (a téma szempontjából irreleváns) politikai hovatartozásával, is mutatja.
    Egy olyan kft-nél dolgozom, aminek többnyire nagy állami cégek a megrendelői, illetve van benne állami tulajdon is. Több kollégám sem mert pl. a tanártüntetésekhez csatlakozni, mert féltek, hogy mi van ha felismerik őket - ez egy tökéletes példa a szólásszabadság sérülésére... :U

    [ Szerkesztve ]

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

  • Egon

    nagyúr

    válasz #54625216 #180 üzenetére

    Tehát attól, mert valaki vélt vagy valós indokok alapján úgy dönt, hogy nem szólal meg, az nem a szólás szabadságának sérülése, hanem az ő személyes döntése, hogy vállalja-e a megszólalás következményeit.

    Bullshit a köbön, ezek alapján mindenhol szólásszabadság van a világon, csak legfeljebb Észak-Koreában lelőnek érte, ha a rezsimnek nem tetsző dolgot mondasz, hiszen az "nem a szólás szabadságának sérülése, hanem az ő személyes döntése, hogy vállalja-e a megszólalás következményeit."... :U :W

    Ezzel szemben a szólásszabadság az, ha - 1-2 kivételtől eltekintve, mint pl. uszítás - bárki bármilyen következmény nélkül - elmondhatja a véleményét, különösen politikai témákban.
    Még egyszer: ha nem lőnek le a véleméynedért, "csak" jó eséllyel kirúgnak, az már nem szólásszabadság.

    [ Szerkesztve ]

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák