-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Beni2360 #6050 üzenetére
A csapvízre értettem, de ez lehet helyfüggő is, a csővezetékben lerakódott üledék vagy akármi aromája. Főleg, ha az ember már megszokta a tisztított vizet, utána ahhoz képest lehet jobban érzékelni. Szagokat, aromákat az aktív szén tudja kiválóan megkötni, egyebek mellett.
A meszességet (pontosabban a Ca / Mg ionokat) ioncserélő gyantával vagy RO-víztisztítóval lehet kivenni.
Van nátriumra cserélő gyanta, vagy lehet H+ ionra cserélő. Utóbbi savanykásabb jellegű vizet ad, de ivóvízcélra a nátriummal kapcsolatos eü. problémák miatt előnyben részesítik, nagyobb mennyiségű fogyasztás esetén. Noha állandó fogyasztásra nekem nem jött be a Brita kancsó, ami H+ elven cserél.
De a kávégépgyártók alkalmazzák a nátriumost is, ha jól tudom, mert ilyen célra jobb lehet. Továbbá alkalmazzák a részleges vízlágyítás módszerét is, hogy maradjon a vízben valamennyi Ca / Mg is, a jobb minőségű extrakció, illetve természetesség érdekében.
[ Szerkesztve ]