Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz Beni2360 #6050 üzenetére

    A csapvízre értettem, de ez lehet helyfüggő is, a csővezetékben lerakódott üledék vagy akármi aromája. Főleg, ha az ember már megszokta a tisztított vizet, utána ahhoz képest lehet jobban érzékelni. Szagokat, aromákat az aktív szén tudja kiválóan megkötni, egyebek mellett.

    A meszességet (pontosabban a Ca / Mg ionokat) ioncserélő gyantával vagy RO-víztisztítóval lehet kivenni.

    Van nátriumra cserélő gyanta, vagy lehet H+ ionra cserélő. Utóbbi savanykásabb jellegű vizet ad, de ivóvízcélra a nátriummal kapcsolatos eü. problémák miatt előnyben részesítik, nagyobb mennyiségű fogyasztás esetén. Noha állandó fogyasztásra nekem nem jött be a Brita kancsó, ami H+ elven cserél.

    De a kávégépgyártók alkalmazzák a nátriumost is, ha jól tudom, mert ilyen célra jobb lehet. Továbbá alkalmazzák a részleges vízlágyítás módszerét is, hogy maradjon a vízben valamennyi Ca / Mg is, a jobb minőségű extrakció, illetve természetesség érdekében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák