Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    Topikgazda

    Gőzcsöves Philipseknél sajnos már csak műanyag csővéget adnak a pannarello alatt, nem tudok rá működő tuningot. Viszont a főzőegységben érdemes a kerámia crema-szelep alkatrészt üveggolyóra cserélni, sokkal precízebben zár, jobbak a nyomásviszonyok, ennek az a mellékhatása, hogy torlószelep nélkül hangosan kattan a dugattyű üresen öblítéskor.

    De a lényeg, hogy fel lehet javítani az olcsóbb típusokat is, nem biztos hogy a drágább a jobb. Tejhab sűrűséget és állagot manuálisan, sima fém gőzcsővel a legegyszerűbb, ha cappuccinohoz kell vastagabb tejhab, folyamatosan levegőt engedsz a tejbe, ha flat white, latte a cél, akkor csak az első tíz másodpercben, utána már csak mozgásban tartod, forgatod a tejet a felszín alatt tartott gőzcsővéggel.
    Automatán az Xelsis, GranAroma tud simább tejhabot, meg a Delonghi latte crema típusok.

    Én egy nagyon olcsó Minito rendszerű gépet használok teljes megelégedéssel, pumpacsere volt benne lassabb vízhozamúra, ettől csendesebb is lett, a gőze is kezelhetőbb, őrlőt a zegkávétól vettem bele, amivel presszó finomságúra tud őrölni, befulladásig friss pörköléssel, meg kapott üveggolyót és prémium kék szilikon tömítéseket. Már túlélt és lekörözött egy Sage Barista Pro karos őrlős gépet, meg a Catler kétbojleres karos is eladósorba került az őrlőtuning óta.

Új hozzászólás Aktív témák