Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Busterftw #1 üzenetére

    Értem én, hogy folyamatosan torzítani akarsz mindent, hogy az Apple-t áldozatnak állítsd be, de a Spotify piaci részesedése minden évben csökken, ahogy törnek előre a riválisok, nincs sem monopol, de még csak oligopol pozícióban sem.

    Tudom a másik DMA hírnél már csörtéztünk ezeken a fogalmakon egy kört és tudom téged semennyire nem érdekel miről szól a DMA és mi a célja, de légyszi, legalább az adatokat ne próbáld meg torzítva előadni.

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Jesus_Shaves #7 üzenetére

    Az Apple a világ leggazdagabb cége, de ők nem harácsolnak, hiszen ők a Szent Tehén. :R

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Busterftw #11 üzenetére

    Ismétlem itt is: A DMA weboldalán is le van írva, hogy miről szól, régóta nem vagy alig mozgó digitális piaci viszonyokban akar versenyt fokozni. Te magad írod le, hogy az iOS részesedése 10 éve változatlan. Nem csak az Apple van kipécézve a DMA által, hanem a Microsoft, Google, Facebook, stb is.

    A digitális zenei streaming piaca viszont mozog, például a domináns Spotify minden évben VESZÍT a részesedéséből a többiek javára. Te pedig kiragadsz egy időpillanatot és előadod ezt a cirkuszt, hogy őket is meg kéne gumibotozni.

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Busterftw #19 üzenetére

    Nézd, szóltam, hogy torzítani akarsz egy rossz példával, erre tovább folytatod a torzítást, hogy az Apple-t újfent a megtámadott áldozatként írd le.

    Friss európai adatok (forrás):

    Android 66.84%
    iOS 32.64%

    Semmilyen 80%-ról nincs szó az Android felé hajolva, csak a hangulatot akarod kelteni és kisiklatni a beszélgetést. Ketten együtt a piac 99,48%-át uralják és az erőviszonyok többé-kevésbé változatlanok az elmúlt 10 évben (ezt te írtad le és igazad van). Ezt hívják oligopóliumnak, de a DMA nem ezt akar váloztatni, mivel nem is a hatásköre a hardver értékesítés szabályozása (a nevében is benne van a megfejtés, csak el kéne olvasni).

    Az Android példája, ahol eddig is volt sideload és alternatív alkalmazásbolt, mutatja, hogy a DMA egyébként mennyire gyengén legyezgeti a piacot. Szerintem is lehetne erősebb a szabályozás! :D

    "A DMA ugyanugy kiragad egy idopillanatot ennyi erovel, hiszen nem tudjuk mi lesz 5-10-20 ev mulva."

    Múltkor is javasoltam, hogy legalább olvasd már el mit szabályoz a DMA és mik a céljai. Félelmetes, hogy azóta sem fektettél ebbe 5 percet sem. Sokkal kevesebb tévedést írnál le azzal kapcsolatban, hogy mi ez a felhajtás.

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Busterftw #31 üzenetére

    Fúbaszki... :( Valami nagyon nem oké szerintem a szövegértéseddel. Tényleg nem bántás, de nem akarsz csak egy nagyon kicsit jobban odafigyelni mások mit mondanak?

    "Ettol fuggetlenul sehol nincs iOS/AppStore dominancia/monopolium a piacon 32.64%-al, csak a hangulatot akarod kelteni es kisiklatni a beszelgetest."

    Senki ilyet nem mondott, megint kiforgatsz mindent. Az iOS paltformon belül van AppStore dominancia, ők pedig a piac 32.64%-át uralják, miközben az app eladások/költések 66%-át az ő platformjuk könyveli el. Az app piacon forgó pénzek 66%-a az Apple-ön megy keresztül, tehát pont fordított az arány pénzügyi vonatkozásban.

    "De ha mar EU, a Spotifynak 50%+ reszesedese van itt. Tessek friss hir, ahol epp megkentek az Apple-t a Spotify miatt."

    Elolvasom később.

    "Akkor nagyon rosszul merte fel a helyzetet, mert ha valaki az iOS/AppStore-ral akar versenyezni a piacon, akkor azt hasonlo termekkel lehet."

    Az app disztribúciós piacon nem tudsz versenyezni a mamutokkal ha meg sincs engedve. Ezen változtat a DMA. Nem érzed az önellentmondást? Megjegyzés: A platformok oligopóliuma is problémás, de az nem a DMA hatásköre.

    "Elolvastam. Tehat hogy tudja a DMA, mi lesz 5-10-20 ev mulva?"

    Akkor gondolom olvastad azt is, hogy a régóta mozdulatlan piaci viszonyok és különösképpen a monopóliumok és oligopóliumok megtörése a célja, nem az, hogy tovább várjon, mi lesz 10 év múlva. Pont eltelt 10 év változatlan piaci erőviszonyok mellett, ez nem a versenyt, hanem éppen a verseny hiányát jelenti, amikor szereplők ráülnek a kivívott pozíciókra. Nem érzed ebben sem az önellentmondást? Ha nem változik semmi hosszú időn át, hanem mindenki ül a helyén, az nem verseny. Az állam feladata a szabadpiaci kapitalizmusban a verseny fenntartása.

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Jesus_Shaves #43 üzenetére

    Jóval nagyobb a vásárlóerő az iOS platformon, lévén az Apple csak a felső ársávokban árul telefont és amúgy egy csomó app/szolgáltatás/előfizetés drágább iOS-en, mint ugyanaz Androidon.

    Saját tapasztalatom is ez, van pár in-app előfizetésem, amit nem mondtam le az Android után, mert ha iOS-en újra megkötöm, drágább lesz.

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz vmarci21 #45 üzenetére

    Azért a Spotify sem szent, hiszen ők is leszedik a 30% sápot a zenészekről. Csak ott az van, hogy nem a zenész dolga eladni a platformon, hanem a Spotify hozza az előfizetőket és/vagy a reklámot és így a bevételt 70-30% arányban elosztják a lejátszások száma alapján.

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Busterftw #47 üzenetére

    "A Spotify is dominans EU-ban az 50%+-val, nem gondolod?"

    Igen, domináns.

    "Tehat akkor ok mikor lesznek "kinyitva"?"

    Azt mondtad elolvastad miről szól a DMA. A régóta megmerevedett digitális piaci viszonyok esetén lép életbe. Ha a Spotify minden évben piaci részesedést veszít a versenytársakkal szemben, akkor az megmerevedett piaci erőfölény? Ha a Spotify el tudja nyomni a konkurencia előretörését, akkor a DMA-nak velük szemben is lépnie kell, ebben nem lenne vita közöttünk, csak nem ezt mondod, hanem az Apple-ről akarod elterelni a figyelmet.

    Azt pedig elegánsan figyelmen kívül hagyod, hogy a Spotify-ból létezik ingyenes változat, míg az Apple Music-ból nem.

    Az Apple 8,3 milliárd dollárt csinált 88 millió előfizetővel, az Apple így egy felhasználóból 94,32 dollárt csinál, míg a Spotify 574 millió felhasználóval csinált 14 milliárdos bevételt 2023-bab, ami egy felhasználóra vetítve 24,39 dollárt jelent. Az Apple ismét a piaci pozíciójához képest arányosítva jelentősen több pénzt keres az eladásokon, mint a többiek, ahogy hiába csak 32%-os a részesedése az iOS-nek, mégis ő viszi az app eladások terén forgó pénzek 66%-át. Ennyit ér amúgy az, hogy jó fanboy módjára az Apple nyílt leveléből tájékozódsz és amúgy a világ leggazdagabb cégét véded tíz körömmel.

    "Aminek ugye semmi koze a piachoz, meg a versenyhez, meg az userek moge bujashoz."

    Tíz éve volt utoljára verseny.

    "Feketen feheren epp errol van szo, a Spotifynak ez a love kell, ingyen."

    Mármint milyen lóvé kell ingyen? A sajátja? Kezd zavaros vagdalkozássá válni az érvelésed.

    "Az Apple es a Google is tudott a mamut Nokiaval versenyezni. Illetve ha meg sem probalod, akkor mit akarunk itt versenyt osztonozni?"

    Cicuka, az 15 évvel ezelőtt történt. Mit is ismételtünk át az DMA-ról olvasottakból? Hogy régóta megmerevedett piaci viszonyok esetén lép életbe. Az okostelefon forradalom nem ilyen időszak volt, DMA sem létezett még akkor és legfőképpen a DMA nem az okostelefon eladásokkal kapcsolatosan szabályoz, semmi köze a hardver értékesítéshez (ismétlem, már eleve a nevét sem sikerül értelmezned a jogszabálynak, csak vagdalkozol és összefüggéstelen példákat hozol).

    "15+ eve nyitott az Android, nem kell ehhez a DMA, barki csinalhat sajat app store es terjesztheti Androidon, vagy uj platform reszekent."

    Az már végképp nem világos mi köze van az Androidnak az iOS platformhoz. Tudtommal (de javíts ki ha tévedek) az Androidos alkalmazásboltokban nem árulnak iOS appokat. Nem vagyok benne biztos, hogy ezzel tisztában vagy, mert múltkor is azt javasoltad az Epicnek, hogy ha nem tudja eladni iOS-en a Fortnite-ot, akkor próbálja meg Androidon.

    "Ha nincs versenyzo, nem akar a konkurencia versenyezni, akkor megis mit varnak?"

    Most írt nyílt levelet 40 ilyen versenyző (ebből kipécéztél egyet). Az Apple megkerülhetetlenné tette magát és az általa kialakított piaci pozícióra ráülve a saját szabályai szerint megtiltja a versenyt a piac 32%-át jelentő, körülhatárolt világban.

    Értem én, hogy súlyosan elvakult fanboy vagy, nekem is a telefonom és a számítógépem is Apple, de nekem attól még nincs ingerem a közgadaságtan és a szabad piac szabályait kiforgatni a sarkaiból. Sem a kapitalizmus, pláne a szabad piac nem arról szól, hogy körbekeríted a piac egy részét szögesdróttal és azt mondod, hogy ez innentől a sajátod és azt csinálsz rajta amit akarsz. Ez a kapitalizmusnak és a szabad piacnak is a teljes félreértése.

    A részemről ennyi, nem érdekel megint milyen összefüggéstelen vagdalkozásokat hordasz még össze.

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Busterftw #56 üzenetére

    Többen mondtuk, hogy olvass figyelmesebben, az összes válaszodban eltévesztetted miről volt szó. Ha szándékos taktika, akkor sejtheted mennyire van ehhez kedve bárkinek. Mások már hamarabb kiszálltak, mint én. Ügyesen széttrollkodod az összes topikot. Gratulálok.

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz vmarci21 #77 üzenetére

    Jó, de az Epic verseny nélkül akar boldogulni, megmondták már itt annyian! :DDD

    A PC-s játék piactereknél nincs verseny, ezért merészel elkérni pofátlanul magas 12% jutalékot!

    A PC-s videojáték motoroknál nincs verseny, ezért merészeli ingyen adni az Unreal Engine-t, ami után csak akkor kell 5%-ot fizetni, ha az árbevétel meghaladta az 1 millió dollárt.

    Eközben a szegény Apple csak békésen lefalazta a külvilágról azt az app piacot, ami a világ app értékesítéseinek 66%-át bonyolítja és soha nem is engedett semmilyen konkurenciát be a platformra, így pedig elkér baráti 300 dollár éves fejlesztői díjat és 30% jutalékot, DE AZ APPLE VERSENYEZ, AZ EPIC NEM!

    (Csak összefoglaltam a topikot :) )

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Busterftw #80 üzenetére

    PC-s játék árbevételek 2021-ben: 33,7 milliárd dollár
    Steam/Valve árbevétele 2021-ben: 10,2 milliárd dollár

    Ez volt a Steam valaha volt legjobb éve a covid miatt, azóta folyamatosan csökken, de a fenti évben a PC-s játék költések 30,26%-át uralták.

    Az Apple még úgy is az appokból befolyó globális árbevételek 63%-át zsákolja, ha egyben nézzük az Androiddal, míg a Steam-et nem tettem a konzol platformos értékesítések mellé.

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Busterftw #83 üzenetére

    Kit érdekel mit mond a félhülye Sweeney? A Steam megkerülhető PC-n, az AppStore pedig eddig nem volt iOS-en, ez az igazi lényeg.

    Sweeney pedig össze-vissza csavargatja a számokat mikor-mit kíván az éppen aktuális mondandója, abban sem következetes, hogy a piaci részesedését árbevételben, aktív felhasználóban, eladott darabszámban vagy játékórában méri, Nem gondolom, hogy az általa bemondottaknak túl nagy súlya van.

    Amúgy meg a Valve és az Epic Games a covid előttig fej-fej mellett haladva kölcsönösen kb. 5 milliárd dollárt csináltak évente a játékiparban (utóbbi a bevételek négyötödét az Unreal Engine licenc díjakból szerezte). A covid alatt a Steam népszerűsége kilőtt, de most visszakorrigálóban van.

    Eközben az Apple meg 14 milliárd dollárt csinál csak a gaming szegmensben. A Steam és az EGS együtt nem tesz ki ennyi pénzt. De azért úgy van keretezve, hogy az ingyenélő tolvajoktól kell védeni őket. :D

Új hozzászólás Aktív témák