Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Azt hiszem megvan a hiba.
    A célom elsősorban a teljesítmény növelése, így az alap:
    -Os -pipe -mips32r2 -mtune=mips32r2 -fno-caller-saves
    helyett ezeket a CFLAG-eket adtam meg a menuconfig-ban:
    -O3 -pipe -march=74kc -mips16 -mdspr2 -msoft-float
    (Nem tudom, hogy a két AES kiterjesztést automatikusan is használná-e a GCC a march=74kc miatt, de elvileg baj sincs belőle, ha ideírom. A float-ot pedig csak a biztonság kedvéért írtam át kézzel a "use software floating point emulation by default" bepipálása helyett, ha esetleg az az automatika becsődölne a többi CFLAG modósítása miatt.)
    Viszont úgy tűnik, hogy ezzel nem békül ki a toolchain. És ahogy nézem talán az uClibc könyvtár miatt (ki van belőle vágva olyan, ami így már kéne), de az eglibc könyvtárral is vannak egyéb gondok (ami mondjuk nem csoda, hisz a készítői szerint is erősen félkész).

    Fura, hogy mások nem igazán tolonganak azért, hogy a lehető leghatékonyabban fusson a kódjuk ezeken a kis CPU-kon és ne a hellyel spóroljanak. Pedig akinek sok csomag kell, az használhat extroot-ot (akár egy régi apró reklámpendrive-ra is megteszi...). Jelen esetben nekem pedig nem kell kazalnyi vacak, csak luci, torrent és samba, csak ez fusson minél gyorsabban!

    Most állhatok neki kisakkozni, hogy melyik CFLAG-ről kell lemondanom. :(((

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák