Új 3G-mobiltelefon a Sony-Ericssontól

A Sony Ericsson piacra dobta harmadik generációs (3G) mobiltelefonját, amely elsőként a Vodafone kínálatában jelenik meg. A V800-at 1,3 megapixeles, elfordítható kamerával látták el, 2,2 hüvelykes, 176x220 pixel felbontású belső kijelzője több mint 65 ezer szín megjelenítésére képes. A telefon állapotáról és az aktuális hívásról egy kisebb külső, ugyancsak színes kijelző tájékoztat. A készülék segítségével természetesen küldhetők szöveges és multimédiás üzenetek (SMS és MMS, utóbbiakhoz sablonokat is létrehozhatunk), de a nagy sebességű 3G-hálózatok révén videohívásokat is le lehet bonyolítani, valamint videofolyamokat lehet fogadni.

A V800 MP3 formátumú audio- és MPEG-4 tömörítésű videoanyagokat képes lejátszani; a csengőhangként is beállítható zeneszámok rendezését a lejátszó fájlkezelője segíti. Az alkalmazások köre a Java futtatási környezet révén tovább bővíthető.

A telefon a GSM 900/1800/1900, a GPRS és az UMTS hálózatokat, illetve adatátviteli szabványokat támogatja, a helyi adatcsere Bluetooth, infravörös, USB vagy soros interfészen keresztül történhet. A képeket és más fájlokat Memory Stick Duo memóriakártyára lehet elmenteni, alaptartozékként egy 32 MB-os kártyát mellékelnek, de akár 1 gigabájtos is használható. A telefon 128 grammot nyom, mérete 102 x 49 x 24 mm.

Azóta történt

Előzmények