A Meta megígérte: megvédi a fiatalokat a kéretlen üzenetektől az Instagramon

Egyre nagyobb a nyomás a Metán, hogy tegyen végre valamit a fiatalok védelméért. Most azt ígéri, megvédi őket a kéretlen üzenetektől a Facebookon és az Instagramon.

Az utóbbi hónapokban elképesztő mértékűre dagadt a Meta Facebook és Instagram platformokhoz köthető gyermekbotránya, egyértelművé vált, hogy mennyire károsak ezek a hálózatok a fiatalok mentális egészségére és fejlődésére, ahogyan az is, hogy a hasonló cégek mindent megtesznek, hogy az oldalaikra ragasszák őket, márkahű reklámnézővé és mondhatni függővé tegyék őket, miközben a közismert problémákra nem reagálnak.

A növekvő nyomás miatt a Meta úgy döntött, többet tesz a fiatalok védelméért, és megvédené őket a kéretlen üzenetektől a Facebookon és az Instagramon. Így többé nem kaphatnak privát üzenetet olyantól, akit nem követnek. Bizonyos beállítások módosításához szülői jóváhagyás kell majd. A 16-18 év közöttiek pedig a Messengeren egyes országokban csak az ismerősöktől kaphatnak üzeneteket. A 19 fölöttiek sem írhatnak azoknak a fiataloknak, akik nem követik őket. Korábban azt ígérte a Meta, a fiataloknak megjelenített káros tartalmak mennyiségét is csökkenti.

A nyomás azóta kezdett tovább fokozódni a Facebookon, hogy az amerikai törvényhozók előtt beszélt egy korábbi Meta-dolgozó arról, hogy a vezetőség minden súlyos hatással és kárral tisztában van, de nem tesz semmit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények