Még az Audi is beszállhat a Huawei okosautós üzletébe

A Huawei a jelentések szerint az Audit és a Mercedest is megkereste egy ajánlattal, hogy szálljanak be az okosautós vállalatába.

Amint az nemrég körvonalazódott, a Huawei nagy tervekkel bír az okosautók piacán, és külön céget is indít, több partnerrel. Jól értesült források szerint a Huawei megkereste az Audit és a Mercedest is, hogy szálljanak be, és legyenek résztulajdonosok az okosautós cégben.

Ezzel a lépéssel a kínai márkákon túl szeretnék bővíteni az együttműködéseket, állítják a források. Azt is remélik állítólag, hogy külföldi befektetők jelenlétével az üzlet nem kerül újabb geopolitikai nyomások alá.

A Huawei külön cégbe szervezett Intelligent Automotive Solution üzletága szoftverek és alkatrészek terén válna meghatározóvá az okos EV-k piacán. Az új vállalat piaci értéke 28-35 milliárd dollár lehet. Ebből 3-5 százalékos részesedést ajánlottak a Mercedesnek, de utóbbit állítólag nem érdekelte a lehetőség, és saját szoftverre építene a prémium márka fenntartása érdekében.

A jól értesült források szerint a Huawei azonban önvezető technológiákat fejleszthet az Audinak, amiket elsőként Kínában vetnének be, 2025-től.

Hivatalosan egyik fél sem reagál a jelentés kapcsán. A gyártók azonban egyre nagyobb mértékben működnek együtt a fejlesztésekben csúcsot megcélzó kínai cégekkel, amire jó példa a Volkswagen és az Xpeng, Horizon Robotics vagy épp az Audi és a SAIC Motor együttműködése.

Azóta történt

Előzmények