A Lockheed Martin elismerte a kibertámadást

A múlt heti, nagy visszhangot kiváltó Reuters-riportra reagálva a világ legnagyobb hadiipari beszállító cége, a Lockheed Martin szombat éjjel először kommentálta hivatalosan azt az értesülést, hogy támadás érte a cég biztonsági rendszerét.

A vállalat hivatalos közleményében elismerik, hogy informatikai rendszerükben egy komoly és hosszabb ideig tartó behatolási kísérletet észleltek május 21-én, de a cég emberei szinte azonnal észrevették a gyanús tevékenységet, majd gyorsan és határozottan („agresszív akciókkal”) léptek fel, és visszaverték a támadást. A sikeres beavatkozás következtében a cég állítása szerint semmiféle információ nem került a crackerek kezébe, sem ügyfél-, sem szoftveres, sem a munkatársakat érintő adat nem szivárgott ki. A Lockheed Martin értesítette az incidensről az illetékes szövetségi hatóságokat, és a megindított vizsgálat során együtt fognak működni ezekkel a szervekkel, hogy mihamarabb tisztázzák a történteket.

A vállalat szóvivője szerint az eddig tapasztaltak alapján igen csekély kárt okozott a támadás, de ettől függetlenül tájékoztatták az elnököt, Barack Obamát is az akcióról. A közlemény szerint a Lockheed Martin szakemberei éjjel-nappal dolgoznak, hogy a legmagasabb szintű biztonsági körülmények fenntartása mellett helyreállítsák dolgozóik hozzáférését. A támadók kilétéről egyelőre nincs információjuk.

Az ügyben érintett szövetségi hivatalok azt nyilatkozták a lapoknak, hogy a támadásból fakadó kockázatok minimálisak, egyáltalán nem befolyásolják a hadsereg tevékenységét.

A hadiipari csúcsfejlesztésekkel és gyártással foglalkozó Lockheed Martin az USA hadseregének és űrhajózási projektjeinek egyik legfontosabb közreműködője, az iparág kiemelt szereplője, tavalyi forgalmuk 45,8 milliárd dollár volt.

Azóta történt

Előzmények