Gyorsítaná az új Explorert a Microsoft Magyarország

A múlt héten kiadott Internet Explorer 8 egyik új funkciója a gyorsító, angol nevén accelerator. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy egy weblapon kijelölt szöveggel további műveleteket végezzünk. Ha ez egy szó vagy kifejezés, rákereshetünk a Live Search és más keresőmotorok segítségével, illetve különböző információforrásokban, például a Wikipediában; ha postai cím, megjeleníthetjük térképen; ha termék neve, információkat kereshetünk róla webáruházakban; de a kijelölt szövegrészt el lehet küldeni e-mailben, lehet belőle blogbejegyzést készíteni, lefordíttathatjuk egy webes fordítószolgáltatással – azt csinálhatunk vele, amit csak a „gyorsítóink” megengednek.

Hogy a funkció az Internet Explorer 8 magyarországi felhasználói számára is hasznos lehessen, a Microsoft Magyarország most pályázatot hirdetett fejlesztők részére. A feladat: hazai (vagy Magyarországon is jól használható nemzetközi) webes tartalomhoz kapcsolódó gyorsítók készítése. A legjobb pályaműveket beküldők között egy Xbox 360 Elite játékkonzolt, egy Wireless Entertainment Desktop 8000 billentyűzet-egér párost és Xbox 360 játékcsomagokat sorsolnak ki.

Részletek a pályázatról itt olvashatók.

Azóta történt

  • Európa megint átszabja a Windowst

    A Microsoft dolga lesz telepíteni a riválisok böngészőit is, ha Brüsszel a mostani jóvátételi javaslat mellett dönt. A versenytársak véleményét is kikérték.

Előzmények