Magyarul is beszélhetünk a Google keresőjéhez

Mostantól felismeri a magyar beszédet is – szerkesztőségünk tapasztalatai szerint meglepően jó pontossággal – az okostelefonokra írt Voice Search alkalmazás. Ahogyan az a cég legutóbbi blogposztjából kiderül, összesen 13 új nyelvvel, köztük anyanyelvünkkel bővítette keresőmegoldásait a vállalat. A beszédalapú keresések indítására használható apphoz kiadott frissítés csak fokozatosan érkezik meg a felhasználókhoz, ám a cég ígérete szerint a jövő hét folyamán már mindenki élvezheti a bővített nyelvkészlet általi előnyöket.

Aki még nem rendelkezne vele, az a Google Playről letöltheti a Voice Searchöt. Hasznos infó, hogy az alkalmazás futtatásához minimum 2.2-es Android szükséges; aki szeretne élni magyar nyelven történő kommunikáció lehetőségével, az előbb a beállítások között nézzen körül a megfelelő opció után.

Szintén érinti a magyar nyelvű felhasználókat, hogy július vége óta az androidos okostelefonokon a kijelzőre írva is megadhatjuk a keresőkifejezéseket a Google keresőjének weboldalán, és a kézírás-felismerés is boldogul a magyar nyelvvel. A készség a keresősáv alatti Beállítások menüben aktiválható – az engedélyezés után a kívánt információra az oldal főképernyőjét „összefirkálva” kereshetünk rá. E funkcióhoz legalább Android 2.3 rendszert használó készülékre van szükség.

Azóta történt

Előzmények