Jön a Google TV?

A Google szövetkezett az Intellel, a Sonyval, valamint a Logitechhel, hogy létrehozzanak egy jelenleg Google TV néven emlegetett platformot, melyet az internetes tartalmakat közvetlenül megjeleníteni képes új televíziókban és digidobozokban (set-top-box) alkalmaznának – számolt be a megállapodásról a The New York Times riportja.

A platform célja az, hogy a televízió képernyőjén való internetes keresést és tartalommegjelenítést könnyen és kényelmesen tegye lehetővé. A Google TV valójában az Android mobil operációs rendszer, illetve az Androidra írt alkalmazások összehangolását jelenti a következő generációs tévékkel, illetve digidobozokkal. A tudósítás szerint a tévés technológia az Intel Atom processzoraira épül majd, s a Chrome-ból is egy új, erre a platformra optimalizált változatot fejlesztenek.

Kritikus hangok is megszólaltak a hír kapcsán. A Gartner egyik elemzője szerint nem azért nem volt sikere eddig a nappaliban, tévén való internetezésnek, mert nem állt rendelkezésre a technológia, hiszen az már rég elérhető, hanem azért, mert az embereknek nincsen ilyesmire szükségük.

Habár mind az Apple, mind a Microsoft rég melengeti már a kompakt digitális médiacentereknek a nappaliba való telepítését, s már régóta vannak olyan kezdeményezések, melyek a számítógépet és a televíziót igyekeznek közelíteni egymáshoz, igazi áttörés még nem tapasztalható ezen a piacon. Még az is megtörténhet, hogy a döntő lökést a most bejelentett megállapodás, illetve a Google megjelenése idézi majd elő.

A cégek egyelőre nem kívánták kommentálni az értesüléseket.

Azóta történt

Előzmények