A Google az okos kontaktlencsébe is kamerát tenne

Egy újabb olyan terv látott napvilágot a napokban, mely tovább erősítheti a Google-paranoiások érzéseit: kamerával felszerelt kontaktlencse.

Az „okos kontaktlencse” Google-féle koncepciójáról az IT café is beszámolt az év elején. Akkor megírtuk, hogy bár nagy terveik vannak egy ilyen eszközzel, jelen pillanatban még csak a fejlesztési folyamat elején járnak, és a hangsúly egy szenzorral ellátott lencse kialakításán van, mely képes a vércukorszintet mérni.

Google

Ám nemrég az amerikai szabadalmi hivatal védettséget adott egy olyan, a Google által még 2012-ben benyújtott megoldásra, amelyben a kontaktlencsékbe épített kamerarendszert írnak le.

Google

A szabadalmi leírást részletesen bemutatja a Patent Bolt blog, ahonnan az illusztrációkat is vettem, és ebből kiderül, hogy az elképzelés szerint a kamerarendszert pislogással lehetne majd vezérelni, emellett számtalan egyéb szenzort is beleépítenének.

Google

Előzmények

  • Nagy frissítőcsomagot kap a Google Glass

    Javul az akkuidő, könnyebb lesz a szemüveg programozása is. Eltűnik viszont az egyik alapvető funkció, a videóhívás. Korábban leginkább ezért lelkesedtek a felhasználók, de a Google szerint alig használta valaki a funkciót.

  • Beindult a Google Glass gőzhenger

    A cég közösség szervezésével és vállalati támogatással szeretné segíteni új eszközük terjesztését, illetve az új lehetőségek megtalálását.

  • A Google elárulja, milyen helyzetekben nem érdemes használni a Glasst

    Kiderül például, hogy ketrecharc előtt érdemes levenni, de ha a romantikus vacsora közben sem bírjuk megállni, hogy partnerünk dekoltázsa felé kacsintgassunk, inkább ilyenkor is tegyük el.