A Google Föld legjobb szimulátoros játéka: a Ships

A Google Föld szabadon felhasználható alkalmazásprogramozási felületét (API) egy újabb vállalkozás alkalmazta kreatívan, amikor egy hajószimulátoros játékot terveztek – számolt be a kezdeményezésről lelkendezve a Google Earth Blog. Bár léteznek már hasonló szoftverek, kidolgozottságát tekintve talán ez a legjobb.

A PlanetInAction.com ugyanis megjelentette ingyenes szimulációs játékának, a Shipsnek első verzióját, amelyet bárki ki is próbálhat, ha a böngészőjébe telepítve van a Google Earth plug-in. Az igényesen kialakított program segítségével behajózhatjuk az egész világot, az élményt hangeffektusok egészítik ki, s mindezt 3D-ben. A hajó irányítása roppant egyszerű, többféle hajótípusból választhatunk, sőt: ha repülni akarunk, rendelkezésünkre áll egy léghajó is. A tervező, Paul van Dinther négy kameraállást készített, melyeken keresztül a tájat és a 3D-s látnivalókat deríthetjük fel.

Ships

Rotterdam léghajóból

A program az API mellett a Flash 8.0-t és a Javascriptet használja, emllett a Soundmanager 2-t a hangokhoz, illetve a SketchUp-ot a háromdimenziós modellek megjelenítéséhez.

A szimulátorprojektről bővebb információkat a fejlesztő weboldalán találhatunk.

Azóta történt

Előzmények