Florida felkészül: kitiltanák a 17 év alattiakat a közösségi médiából

A floridai törvényhozók megszavaztak egy tervezetet, amellyel kitiltják a 17 év alattiakat a közösségi médiából.

A floridai törvényhozók megszavaztak egy olyan tervezetet, amely minden 17 év alattit kitilt a közösségi médiás platformokról. Több amerikai állam igyekszik hasonló korlátozást bevezetni a fiatalokat érintő online veszélyek miatt.

Nem csak kitiltanák a 17 év alattiakat Floridában, de külső hitelesítőrendszer használatára köteleznék a cégeket, hogy a kiskorúak ne férjenek hozzá a szolgáltatásokhoz.

A törvényhozók szerint ideje tenni valamit a közösségi média káros hatásaival, mert azok rosszat tesznek a gyerekek fejlődésének és jóllétének. Meg kell védeni őket, a mentális egészségüket és a gyerekkorukat.

A tervezet szerint kötelező lesz törölni a felfüggesztett fiókokhoz köthető személyes információkat is, ha ez elmarad, bárki perelhet. A tervezetről most az állam szenátusa dönthet.

A támogatók szerint meg kell védeni a gyerekeket, mert a közösségi média túlzott használata depressziót, idegességet és egyéb zavarokat okoz, a függőségi faktor kapcsán a gyerekek kiemelten veszélyeztetettek. Függőséget, károkat, megtévesztő dizájnt említenek, amely az ismételt használatot ösztönzi. A kritikusok szerint a tervezet túl messzire megy, kevésbé kellene korlátozni, vagy a szülőre bízni inkább a döntést. A tervezetet ellenzi a Meta, szülői és adatvédelmi okokból is. Ráadásul mindenkinek bizalmat adatokat és igazolványokat kellene megadni a hitelesítéshez. Ők inkább azt támogatnál, hogy az alkalmazásboltokból 16 év alatt csak szülői jóváhagyással lehessen letölteni.

Számos amerikai állam hozott már vagy hoz hasonló, közösségi médiát és gyerekeket érintő korlátozásokat.

Előzmények