Hatalmas változásokat hozhat az Apple az iOS-be

Június 10-14. között rendezi meg az idei WWDC fejlesztői konferenciáját az Apple, a befektetők főleg az AI-alapú húzásokra figyelnek.

Az Apple közölte: június 10-14. között tartja meg az idei WWDC fejlesztői konferenciáját – eközben folyamatosak a jelentések arról, hogy AI-együttműködésekről egyeztetnek, összeállhatnak a Google AI-részlegével és hatalmas változások jöhetnek az iOS-be.

Értelemszerűen ezúttal is az Apple eszközökön futó szoftverek és rendszerek lesznek az online is elérhető rendezvény középpontjában, de a befektetőket nem ezek érdeklik.

A befektetők a jelentések szerint az AI-fejlesztésekre kíváncsiak, ezekről ugyanis igen keveset beszélt az Apple. A befektetők számára az is fájó pont, hogy már nem az Apple a világ legértékesebb cége.

Az AI-irányról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Google Geminire építenének az operációs rendszeren belül, a háttérből működő feladatokat pedig saját Apple AI-engine hajtaná végre. Az iOS 18-ban a főképernyő is testre szabhatóbb lesz, egyes jelentések az utóbbi évek legnagyobb frissítésének nevezik a következő rendszert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények