Nálunk is átnevezték a mobilnetes iPadet

Az Apple egy hete fogyasztói és hatósági nyomásra néhány országban megváltoztatta a mobilhálózatra csatlakozni képes új iPad elnevezését. Mivel a készülék csak az Egyesült Államokban és Kanadában támogatja a szolgáltatók által 4G-ként reklámozott LTE-technológiát, máshol csak 3G-kapcsolatra képes, az „iPad Wi-Fi + 4G” terméknevet „iPad Wi-Fi + Cellular”-ra cserélte le.

A változás tegnap Magyarországra is begyűrűzött, az apple.hu oldalon található webboltban már tegnap óta az új név szerepel, a három hazai viszonteladó (APR) közül kettőnél pedig ma megtörtént a frissítés, hírünk írásának idején egyedül az iStyle-nál nem. A hírek szerint a központilag elrendelt terméknévváltásra az összes európai országban sor került.


Előtte...


...utána

A történet háttere az, hogy a mobilinternetre felkészített új iPad hivatalosan a 700 és 2100 MHz-es frekvenciasávon nyújtott LTE-szolgáltatással kompatibilis, és csak az amerikai AT&T, Verizon, illetve a kanadai Bell, Rogers és Telus hálózatain képes a legfeljebb 73 Mbps letöltési sebesség elérésére. A vállalat ellen az ezért megtévesztőnek mondott megnevezés miatt felhasználói panaszokra az Egyesült Királyságban és Ausztráliában vizsgálatot indított a fogyasztóvédelem.

Itthon egyébként nem panaszkodnak a felhasználók. Lapunk megkereste a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot (NFH) és a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) is, és mindkét helyen arról tájékoztattak, hogy ebben az ügyben ezidáig nem érkezett fogyasztói bejelentés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények