Újabb hat hónap az XP-nek: már a Windows 7-et várják?

A gyártók közleményeit szemezgetve az látszik, hogy a Microsoft újabb fél évet adott még a Windows XP-nek, ugyanis a nagy cégek az úgynevezett downgrade-jog keretében az eredetileg tervezett 2009. január 31-ei határidő helyett 2009. július 31-éig kínálhatják Vista-licenccel az XP-vel felszerelt új számítógépeket – adta hírül tegnap a The Register. Ez az ajánlat továbbra is a Vista Business és a Vista Ultimate kiadásokat érinti, melyek helyett a felhasználó legálisan használhat XP Professionalt.

A pletykák szerint az OEM-partnerek még további hosszabbítást is szeretnének elérni – s ennek oka nem lehet más, mint hogy a Vistát kihagyva, már a „Vista Upgrade”-re, a Windows 7 nevű, feltehetően másfél-két év múlva érkező új operációs rendszerre koncentrálnak.

Azóta történt

  • Windows 7 néven jelenik meg a Windows 6.1

    A Microsoft szerint a következő lesz a hetedik Windows, de senki sem érti, miért. Mindenesetre megszületett a hivatalos terméknév.

  • Jön az instant Windows?

    A Microsoft felmérte, hogy szeretnének-e a felhasználók néhány másodperc alatt felálló minimálrendszert, és ha igen, milyen funkciókkal.

  • Elkészült a Vista SP2 bétája

    Egy szakblogger szerint még a Windows 7 előtt kijön az újabb szervizcsomag.

  • A Windows ára visszajár?

    Ha nem kell a gépre telepített operációs rendszer, jó eséllyel vissza lehet kérni az árát, bár a procedúra nem egyszerű. A Microsoft meg homokba dugja a fejét.

Előzmények