WLAN-mobiltelefon a Cisco-tól

A termék "Cisco Systems 7920" néven kerül a piacra és igazi érdekessége az lesz, hogy segítségével a WLAN-hálózatokon keresztül telefonálhatunk majd. Az "Internet-mobil"-nak is nevezett új készüléket elsősorban olyan cégeknek ajánlja a Cisco, amelyek a számítógépeiket és a telefonokat a vezeték nélküli WLAN segítségével kötik össze.

Fontos megemlíteni, hogy a 7920-as csak a belső hálón üzemel, tehát hagyományos értelemben vett mobiltelefonként nem használható. A készülék az IEEE 802.11b WLAN-szabvány szerint működik. A Cisco tervei között szerepel azonban, hogy a későbbiekben mind WLAN, mind GSM/GPRS kompatibilis mobiltelefonokat is piacra dobnak majd.

A "Cisco Systems 7920" először az Egyesült Államokban lesz elérhető, később pedig természetesen szerte az egész világon. Árat és konkrét megjelenési időpontot még nem közölt a Cisco.

Érdekes látni, hogy egyre inkább eltűnnek a határvonalak a mobiltelefónia és a számítástechnika között. A PDA-k, vagy az "Internet-mobil"-ok elterjedésével pedig ez a folyamat még inkább előtérbe kerül és megerősödik.

Előzmények

  • Új Intel mikrochip mobiltelefonokba

    Az új CPU egy integrált mikrochip, amelyben megtalálhatjuk az XScale-magot, a digitális jelprocesszort, a Flash- és a DRAM-memóriát.