A Windows 7 fut egy Pentium II-esen!

Bizonyos hackerman1, a The Windows Club nevű közösségi fórum tagja képernyőfotókkal megtámogatott bejegyzésében arról számolt be, hogy sikeresen feltelepítette a Microsoft legújabb operációs rendszerét egy igazi őskövületnek számító Pentium II-es rendszerre. A találóan „dinoszaurusz” névre keresztelt PC hardverspecifikációja mai szemmel nézve kétségkívül megmosolyogtató: a 266 MHz-es órajelen futó processzor mellett 128 MB RAM és egy mindössze 4 MB-os videokártya igyekszik megküzdeni Redmond friss platformjával. Miután a Windows 7 telepítése véget ért, az elszánt felhasználó kísérletképpen lecsökkentette a memória méretét először 96 MB-ra, majd végül 64 MB-ra. Előbbi esetben továbbra is elpötyögött az operációs rendszer, viszont az eredeti memóriakonfiguráció felét már nem bírta megemészteni, és néhány hibaüzenet kíséretében újraindult. Hackerman1-et azonban nem tántorította el a pillanatnyi kudarc, legközelebb egy Pentium I-es rendszerre próbálja meg felvarázsolni a Windows 7-et…

A lelkes kísérletező sajnos nem említette meg, vajon mennyi ideig tarthatott feltelepíteni az operációs rendszert és mégis hány percet kellett várakozni, mire a platform egyáltalán betöltődött. A fórum más hozzászólásaiból azonban kiderül, hogy egy Pentium III-as rendszerre a Windows 7 szinte az örökkévalóságig, de legalábbis 17 órán keresztül vánszorog felfelé, a 17 perces bootidő alatt pedig akár lazán meg is reggelizhetnénk.

Azóta történt

  • Szuper lesz a Windows 7 doboza

    Nemcsak könnyebb lesz majd a csomagolás, de illusztrált használati útmutatóra sincs szükség a kinyitásához.

Előzmények

  • Mégsem tol ki a cégekkel a Microsoft

    A Windows 7 megjelenését követően még 18 hónapig vagy az első javítócsomag érkezéséig díjmentesen visszatérhetünk a jó öreg XP-re.

  • Mennyibe kerül az ingyenes Windows 7?

    A vistás konfigurációkat vásárlók június végétől itthon is kihasználhatják az operációs rendszer frissítését lehetővé tévő programot. A váltásnak azonban vannak költségei.

  • Itt vannak a Windows 7 dobozai

    Ismét zöld, kék és fekete színben pompáznak majd a Windows 7-et rejtő csomagolások.

  • Nem kell várni a magyar Windows 7-re!

    Már a premier napján, október 22-én megjelenik az új operációs rendszer magyar nyelvű változata. Szakít korábbi terjesztési gyakorlatával a Microsoft.