Windows 7 bemutató – felvételről is

A Microsoft Magyarország az informatikai szakemberek továbbképzését célzó TechNet program keretében október 7-én mutatta be a szakmai közönségnek a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 újdonságait. A rendezvénynek a Lurdy Ház adott otthont, a program szerint az előadások reggel fél 10-től délután 5 óráig tartottak. A nagy érdeklődés miatt a férőhelyek gyorsan beteltek, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy az eseményt online is közvetítik élőben. A közvetítés nemcsak a TechNet program hazai weboldalán, de az IT café-n is elérhető volt,  és utólag, felvételről is megnézhető (ehhez a videoablak alatt ki kell választani a felvételt). A nap részletes a programja lejjebb, a video- és chatablak alatt olvasható.

Az online adás megtekintéséhez Silverlight platformot támogató böngészőre van szükség (a Moonlighttal jelenleg nem nézhető a stream).

A részletes program:

09:30-09:35 Köszöntő és áttekintés
Budai Péter, TechNet programmenedzser (Microsoft Magyarország)
09:35-11:15 A Windows 7 hét csodája
Bátorfi Zsolt, Budai Péter, Gál Tamás, Milánovics Krisztián, Nagy Judit, Sarusi Gyula, Soós Tibor, Sziklai Oszkár, Szirtes István, Tóth András
Nyitóelőadás látványos demókkal és bemutatókkal a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 legérdekesebb újdonságairól.
11:15-11:35 Szünet
11:35-12:45 W7/WS08R2 hálózati áttekintés
Gál Tamás, TechNet szakmai vezető (Microsoft Magyarország)
A Windows 7, illetve a Windows Server 2008 R2 hálózattal kapcsolatos szolgáltatásaiban, illetve komponenseiben megjelenő újdonságok, kezdve a felületet érintő praktikus változásoktól, a Windows haladó tűzfal- vagy a CMAK beállításain keresztül az olyan komplex megoldásokig, mint például a DirectAccess.
12:45-13:40 Szünet
13:40-15:00 A Windows 7 bevezetési stratégiája
Szirtes István, System Center MVP (Szirtes Technologies)
A tiszta telepítés nem okoz különösebb problémát, ha a rendelkezésre álló hardver teljesíti az előírt feltételeket. De vajon mi a helyzet az XP-ről való átállás esetén? A korábbi alkalmazások működnek-e majd az új rendszeren? Hogyan lehet az átállást vállalati környezetben központosítottan elvégezni?
15:00-15:20 Szünet
15:20-16:40 A Windows 7 öt arca
Rubóczki László, vezető konzulens (AnyCode Kft.)
A Windows 7 megjelenésével újra át kell gondolni a kliensoldali operációs rendszerek felhasználási lehetőségeit, és a munkakörnyezet kialakításánál is más szempontokat kell ezentúl szem előtt tartanunk. Vastag legyen a kliens vagy vékony? Vagy valahol a kettő között? A profilt, az alkalmazásokat vagy magát az egész operációs rendszert virtualizáljuk? Vagy tegyük fel a legfontosabb kérdést: szeretnénk egy minden eddiginél jobban ÜZEMELTETHETŐ és MENEDZSELHETŐ rendszert kialakítani?
16:40-16:50 Sorsolás és az esemény lezárása
Budai Péter, TechNet programmenedzser (Microsoft Magyarország)

Azóta történt

  • A Windows 7 bűne

    Az új operációs rendszer premierjének apropóján indított kampányt a zárt szoftverek ellen az Free Software Foundation. Most jön a második hullám.

  • Megjelent a Windows 7

    A mai naptól Magyarországon is megvásárolható az új operációs rendszer, mely öt változatban kerül forgalomba. A közönségpremier október 31-én lesz.

Előzmények