Wii-rajongók, figyelem! Jövőre különleges sportprogrammal robbant az EA

A Nintendo Wii-jének egyedülálló lehetőségeire hamar rájöttek mind a fogyasztók, mind a gyártó, mind pedig a játékipar képviselői, s a fitneszrajongók körében népszerűvé vált Wii Fit sikerén felbuzdulva a világ egyik legnagyobb játékgyártó cége, az Electronic Arts (EA) ma bejelentette, hogy új alkalmazást kínál a konzolra EA Sports Active néven.

Az elsősorban a női vásárlókat megcélzó új program terjesztését jövő márciusban kezdik meg – tájékoztatta az újságírókat Peter Moor, az EA Sports elnöke, aki valami „egészen új” koncepciót ígér. Az EA népszerűségének egyik legfőbb oka az általuk fejlesztett sportjátékok, e téren abszolút piacvezetők a világban, míg más játékokban kissé elmaradtak – bár a recesszió miatt most esélyük támad arra, hogy a World of Warcraftot fejlesztő Activision Blizzarddal az eddigieknél nagyobb reményekkel vegyék fel a versenyt.

S erre komoly lehetőség nyílik, mivel a Wii a vártnál is nagyobb sikert ért el, népszerűsége töretlen, tehát egy erre a konzolra írt alkalmazás jelentős előnnyel indul. A jövőre megjelenő játék – melyhez a perifériákat a ruhára kell időnként csatolni, lásd a videót – a becslések szerint 60 dollárba kerül majd, annyiba, mint az átlagos játékok.

Azóta történt

Előzmények