500 főt bocsát el a Vodafone Németországban a túl magas bérekre hivatkozva

A Frankfurter Allgemeine Zeitung egy, a Vodafone Németország vezérigazgatója által írt belső levélre hivatkozva írta meg, hogy a vállalat 500 fős leépítést tervez, és az érintett tevékenységeket költséghatékonysági okokból Romániába és Indiába helyezi át. A cég egyik szóvivője a Reutersnek megerősítette a FAZ értesülését, és hozzátette, hogy az átszervezést 2015-ig tervezik befejezni.

„Jelenleg a kezdőknek fizetett béreink sokkal magasabbak, mint a piaci átlag. A különbség finanszírozását a folyamatosan nehezedő piaci helyzetben nem engedhetjük meg magunknak.” – írta a levélben Jens Schulte-Bockum. A vezető szerint a telekommunikációs cégekre egyre fokozódó nyomás nehezedik, és ellenséges, a befektetéseket gátló szabályozói környezetben kell tevékenykedniük.

Bár a mostani lépés oka egyértelműen a költséghatékonyság növelése, a döntés üzenete némileg ellentmond a márciusban bejelentett ausztráliai bővítéssel. A Vodafone 750 fős bővítést tervez tasmániai ügyfélszolgálati központjában, hogy az minél több feladatot tudjon átvenni az indiai részlegtől. A Vodafone Ausztrália vezérigazgatója szerint erre azért van szükség, hogy javítani tudjanak a vállalat megítélésén.

Azóta történt

Előzmények