Vezetőváltás a Kürt Rt.-nél

A professzionális adatmentéssel és információbiztonsággal foglalkozó Kürt Rt.-t 15 évvel ezelőtti alapítása óta vezető dr. Kürti Sándor október 1-jén átadta a vezérigazgatói posztot és ezzel a cég operatív irányítását Kmetty Józsefnek, aki korábban a cég kereskedelmi vezérigazgató-helyettese volt – közölte a társaság. A váltás nem érinti a Kürt tevékenységének fő irányvonalát: a cég Magyarországon továbbra is meg kívánja őrizni piacvezető pozícióját mind az adatmentés, mind az információbiztonság területén.

Dr. Kürti Sándor, aki ezentúl a részvénytársaság elnökeként tevékenykedik, a cégcsoport jövőképének, stratégiájának kialakítását tekinti fő feladatának. „Most érett meg a helyzet arra, hogy tulajdonosként kizárólag a cég stratégiájára koncentrálhassak, és a korábbinál nagyobb távolságból kísérhessem figyelemmel a cégcsoport tevékenységét. Ez annál is fontosabb, mert a stratégiai feladatunk jóval bonyolultabb, mint azt néhány éve gondoltam volna. Három, különböző országban tevékenykedő vállalat mai és jövőbeni játszóterét kell meghatározni, nem beszélve a jövőbeni terjeszkedési terveinkről” – nyilatkozta Kürti.

A vezetőváltás mellett a Kürt folytatja az elmúlt 2 évben végrehajtott terjeszkedést, és az 1-1 millió eurós német és osztrák beruházás után jelenleg Ázsiában és Amerikában folytat cégalapítási tárgyalásokat.