Vásároljon időt az interneten keresztül!


Úgy tűnik nem csak a Holdon vagy a Marson vásárolható telkekben látnak (egyébként meglehetősen sikeres) üzleti lehetőséget bizonyos vállalkozók, hanem egy, még a Naprendszer égitesteinél is kevésbé megfogható „áru” esetében is: egy brit cég az időkereskedés új műfaját teszteli. Weboldaluk lehetővé teszi felhasználóiknak, hogy az idő széles és végtelen folyamából kisajátíthassanak pillanatokat, pontosabban perceket, s ezeket mint kizárólagos tulajdont örök időkre meg is szerezhessék.

A honlap tájékoztatása szerint ügyfelük potom 10,99 US dollárért megszerezheti magának végleges tulajdonként azt a percet, amelyik valamilyen oknál fogva fontos volt az életében. Az időzónákra osztott kínálatból a vásárló kiválaszthatja a számára oly lényeges percet, megadhatja az abban az időpontban történtek leírását, s még legfeljebb négy képet is mellékelhet, összesen maximum 1 megabájt méretben. Az oldalt nyilvánossá lehet tenni, de ha kívánja az ügyfél, akkor jelszóval le is védheti a hozzáférést.

A fő tevékenység mellett az oldal üzemeltetői blogokat is indítottak, melyekben a vendégek megoszthatják egymással életük legboldogabb, legszerencsésebb, legrosszabb, legviccesebb stb. pillanatait.