Uborkaszezon Edition: hörcsöghajtású mobiltöltő

* És Isten megteremté a hörcsögöt. És látá Isten, hogy a hörcsög jó. Lehet vele például mobiltelefont tölteni. *

A technikai áttöréshez közvetetten Peter Ash brit középiskolás sokat szenvedett kishúga segítette hozzá a mobil hírközlés világát – a The Register portál tudósítása szerint. A lány addig panaszkodott Peternek arról, hogy Elvis nevű hörcsöge éjjelente – agyzsibbasztó, tartós zajt csapva – órákon át rohangál a mókuskerékben, míg az ifjú feltalálónak szöget ütött a fejében a parlagon heverő mozgási energia felhasználása.


Forrás: Ananova.com

"Arra gondoltam, hogy a kerék szolgálhatna valami hasznos funkciót is, ezért hozzákapcsoltam egy generátort, és megpróbáltam valahogy összekötni a mobiltelefon-töltőmmel" – ecsetelte a kezdeti lépéseket a somerseti diák. Erőfeszítéseit tizenhárom hónapnyi kísérletezés után koronázta siker, és ma már teljesen üzembiztosan működik a hörcsög-töltő. Peter elmondása szerint az Elvis rendszeres éjszakai futásai közben felszabaduló enegriákat uralma alá hajtva két órányi mókuskerekezéssel körülbelül 30 percnyi beszélgetési időt nyer. (Ó, ha Elvis még az egyenleget is fel tudná tölteni... – a szerk.)

Meglepetésre az ifjú feltaláló csak hármast kapott alkotására a fizika érettségi-előkészítőn. A The Register szerint Peter talán kiérdemelte volna a jelest, ha inkább összedob egy otthoni hidegfúziós reaktort, amelyet deutérium-gázban elhelyezett, túltöltött, neutron-emittáló tengerimalacok hajtanak.

Előzmények