64 gigabájtos flashchip a Toshibától

A Toshiba tegnap bejelentette a világ első 64 gigabájtos flashmemóriáját, amely jelenleg a tárolóeszközök piacára készült legnagyobb kapacitású NAND modul. A tokozva 14x18x1,4 mm méretű flashtároló öt társával együtt egy új, e-MMC-kompatibilis termékportfólió része, a palettán szerepel még 32, 16, 8, 4, illetve 2 gigabájtos változat is. A vállalat úgy számol, összesen havi 3 millió modult értékesítenek majd a jövő évtől, és elsőként máris a csoport zászlóshajóját, a 64 gigás változatot gyártják majd le 16 gigás szomszédjával egyetemben.

toshiba NAND 1

Forrás: Toshiba

A csúcsmodul 16 darab, egyenként 32 gigabit tárolókapacitású chipből épül fel. A 32 nanométeres csíkszélességű technológiával gyártott lapkák mindössze 30 mikrométer (a milliméter ezredrésze) vastagságúak.

toshiba NAND 2

Forrás: Toshiba

Mivel a Toshiba látja el az Apple-féle iPhone-okat flashmemóriával, ésszerű feltételezés úgy gondolkodni, hogy az okostelefon újabb generációjában már ezekre a 64 gigabájtos modulokra számíthatunk. Ekkora kapacitás alkalmas akár 1000 órányi zene, 8 órányi HD-minőségű videó és 19 órányi SD-felvétel eltárolására is.

Azóta történt

Előzmények