Tíz magyar csapat a Sun és a Ricoh Java-versenyén

Tavaly először hirdették meg Magyarországon a Ricoh és a Sun Microsystems nemzetközi fejlesztői versenyét, melyre egyetemi és főiskolai hallgatók jelentkezhettek. A verseny – melyben ötletes Java-alkalmazásokat kell írni a Ricoh multifunkciós termékeihez (MFP) – túljutott az első fordulón, az országos döntő március 9-én lesz.

A megmérettetésre az idén 36 európai egyetemről és főiskoláról 84 – köztük 10 magyar – csapat jelentkezett. A magyarországi döntőbe 3 csapat jutott tovább: az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Debreceni Egyetem, valamint a veszprémi Pannon Egyetem egy-egy csapata. Ezzel e felsőoktatási intézmények egy-egy Ricoh Aficio MP2550 multifunkciós eszközt nyertek.

A pályázók az első fordulóban ötleteiket emulátoros környezetben dolgozták ki, mostantól viszont Ricoh MFP környezetben fejleszthetnek. A március 9-i hazai döntő nyertese továbbjut az áprilisban megrendezendő londoni kontinensdöntőbe. Az európai döntő győztes csapata egy egyhetes San Franciscó-i utazást nyer, a JavaOne konferencián való részvétellel. A díjak között szerepel még egy Ricoh Aficio GX2500 zselés nyomtató, négy darab Ricoh Professional GR Digital II fényképezőgép, valamint Sun SPOT Development Kit és a Sun ajándékcsomagja – áll a cégek közleményében.

Azóta történt

Előzmények