Egyre több küldetése van a SpaceX-nek a Starlink miatt

A legutóbbi Starlink-küldetéssel rekordot döntött a SpaceX, de itt még nincs vége.

A SpaceX a múlt hét végén döntötte meg az egy naptári évre eső rakétakilövések számát, felülmúlva a tavalyi 31 küldetését.

Az idei év 32. küldetése ismét Falcon 9 rakétára épített, és ismét a Starlink műholdjait juttatta fel a világűrbe, továbbra is nagy erőkkel folyik a kereskedelmi, műholdas internethálózat építése. Elon Musk is gratulált a SpaceX csapatának a küldetéshez, ami 46 műholdat adott hozzá ezúttal a Starlink hálózathoz. Eddig közel 3000 Starlink-műholdat juttattak fel a bolygó körüli pályára.

A SpaceX azt tervezi, hogy idén összesen 52 küldetést hajt végre, hála a Falcon 9-nek, ami akár 15-ször is repülhet. A küldetések zöme egyébként házon belüli, Starlink-projekt.

A SpaceX a jelentések szerint mostanában nagyobb erőt fordít az új Falcon 9 és Crew Dragon gyártása helyett a meglévő modellek kezelésére, felújítására.

A cég nagy előnnyel bír a riválisokhoz képest, a Falcon 9 révén sokkal gyorsabban bővíti a Starlinket, mint ahogy például a OneWeb hálózata épülne. Utóbbi ráadásul lemondott az orosz rakétákról, végül pedig leszerződött a Falcon 9-re.

Azóta történt

Előzmények