Tuti biztos telefon két és fél millióért

Egy brit-izraeli startup cég a hét elején jelentette be, hogy hamarosan piacra lépnek egy olyan okostelefonnal, melynek fejlesztésére 72 millió dolláros befektetést szántak, és amelyik a felhasználójának maximális biztonságot nyújt.

Egy bibi van: a telefon nem hogy nem olcsó, hanem 10 ezer dollárba kerül – magyar forintban számolva kb. 2,6 millió forintba. A híradások szerint a készüléket a jövő hónapban mutatják be Londonban egy kiállításon.

A Sirin Labs telefonja Solarin névre hallgat, és részleteket még szinte egyáltalán nem tudni róla. A Reuters hírügynökség értesülése szerint a telefon Android-alapú, ám működésében katonai szabványokat alkalmaznak, például magas szintű kommunikációs titkosítást. A gyártó cég vezetője azt nyilatkozta, hogy a költségekkel egyáltalán nem foglalkoztak, a céljuk a legmodernebb technológia alkalmazása volt – ennek köszönhető, hogy a legolcsóbb modell is 10 ezer dollárba kerül, de ez felmehet 15 ezerig is.

Ugyanakkor elmondták, hogy ez csak az induló ár, arra számítanak, hogy a jövőben, a kereslet növekedésével a készülék ára zuhanni fog.

Előzmények