Rekordszámú Microsoft-patch érkezik

Az októberi „foltozó keddre” 16 biztonsági hiba javítását tervezte be a Microsoft, ami új házi rekord. Amint az ismert: a cég 2004 eleje óta minden hónap második keddjén teszi elérhetővé a termékei biztonsági hibáit befoltozó javítócsomagokat, míg a megelőző héten a felhasználók tájékoztatása végett közli, hogy milyen javítások várhatók.

A mostani előzetes értesítő szerint e hónapra 16 biztonsági rés és összesen 49 patch jut majd. A sebezhetőségek közül 4 kapta a legsúlyosabbaknak járó „kritikus” besorolást, 10-et „fontos”, 2-t pedig „mérsékelt” címkével láttak el. Az érintett termékek között megtalálható az összes még támogatott Windows operációs rendszer – beleértve az asztali és szerververziókat is –, az összes még támogatott Office – a maces kiadás is –, valamint az Office Sharepoint Server 2007, a Groove Server 2010 ás az Office Web Apps is.

Tizenhat biztonsági hibát korábban sosem orvosolt még a Microsoft a havi frissítési ciklus hat évvel ezelőtti bevezetése óta, az eddigi „csúcs” az augusztusi 14 volt. Arra ugyancsak nem volt még példa, hogy egyszerre 49 egyedi patchet adtak volna ki.

A javítások a szokásos menetrend szerint október 12-én kedden jelennek meg.

Előzmények