Pataki Dániel marad az NHH elnöke

Pataki Dániel
Pataki Dániel

A miniszterelnök január elsejei hatállyal újabb öt évre meghosszabbította a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa elnökének, Pataki Dánielnek a megbízatását – közölte ma a hatóság. A szakminiszter ugyancsak öt évre a Tanács tagjává nevezte ki Spakievics Sándort, Ravasz Pétert és Rozgonyi Krisztinát; a vezető testület további három tagja változatlanul Bánhidi Ferenc, Debreczeni Sándor és Simon Géza.

A közgazdász végzettségű Pataki 2002 júniusától az egykori Informatikai és Hírközlési Minisztérium hírközlésért felelős helyettes államtitkára volt, a nevéhez fűződik a 2004. január 1-jén hatályba lépett elektronikus hírközlésről, valamint a postáról szóló törvény előkészítése. 2004. január elsejétől a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.

2008-ban Pataki Dániel töltötte be az európai hírközlési szabályozó hatóságok szervezeteinek ERG/IRG (European Regulators Group/Independent Regulators Group) elnöki posztját, e melett novembertől egy éven át ő a spektrumpolitikával foglalkozó RSPG (Radio Spectrum Policy Group) elnöke is.

Azóta történt

Előzmények