Folytatódik az Oracle ingyenes képzési programja

Az Oracle Hungary a 2007-ben elindított Oracle Academy Junior Program keretében a magyarországi egyetemekkel együttműködve piacképes tudást igyekszik átadni a hallgatóknak, hogy segítse az informatikai pályára való felkészülésüket. A tantárgyak félévenként változnak, a hangsúly azonban mindig az amerikai vállalat integrált üzleti hardver- és szoftverrendszerein van.

A 2012–2013-as tanévben a következő új kurzusok indulnak: az őszi félévben az Eötvös Lóránt Tudományegyetemen (ELTE) a nagyvállalati informatikai architektúrák és technológiák, így például az Oracle SPARC processzortechnológia, az Oracle ZFS Storage architektúra, az Oracle VM Server, az Oracle Database Grid, az Oracle Weblogic Server témakörével foglalkozó órák vehetők fel; a 2013-as tavaszi félévben pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) az Oracle Solaris, az Oracle Linux, a Java mellett egyéb fejlesztői technológiákat is felölelnek a képzések.

A vállalat közleménye szerint a vidéki egyetemek hallgatói webszemináriumon keresztül kapcsolódhatnak be az órákba. A kurzusokat elvégző és a záróvizsgát teljesítő hallgatók oklevelet kapnak, közülük a legjobbak pedig az Oracle University és más Oracle-partnerek révén további képzéseken vehetnek részt.

Eddig több mint 6500 hallgató jelentkezett az Oracle Academy Junior Képzési Programjába – közölte a hazai leányvállalat.

Azóta történt

Előzmények