Már biztosan nem lesz idén Office 14

2009-ben biztosan nem fog megjelenni az Office 14, erősítette meg a pletykákat Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. A csúszás okairól nem nyilatkozott, mindössze annyit közölt a nyilvánossággal, hogy az ingyenes OpenOffice.org csomag rákényszerítette Redmondot az Office család árának csökkentésére.
A szaksajtó tavaly még 2009 első felére várta az irodai csomag új verziójának megjelenését, de ehhez az kellett volna, hogy a béta-verzió még tavaly télen megérkezzen – azonban a fejlesztés mindössze alfa-fázisig jutott. A Windows 7 várható idei érkezével kapcsolatos hírek alapján többen azt várták, hogy a Microsoftnak sikerül megismételnie a Windows Vista és az Office 12 múltbéli kiadási ütemtervét: akkor néhány hetes különbséggel mindkét terméket sikerült piacra dobniuk.
A Microsoft babonából illeti 14-es sorszámmal az Office család legújabb tagját, az ugyanis sorrendben a 13. lesz. A termék fejlesztési kódnevét 2008 elején erősítették meg hivatalosan, amikor egy februári fejlesztői konferencián az akkori elnök-cégalapító Bill Gates néhány információmorzsát megosztott róla a hallgatóságával. Azt mondta, hogy az Office 14 egyes alkalmazásai és funkciói már online, böngészőn keresztül is elérhetők lesznek, de a termék nem lesz teljesen internetalapú, mint amilyen a Google Alkalmazások (Google Apps).

Azóta történt

Előzmények