Sikeres online képzések a NetAcademiánál


A NetAcademia azzal a céllal hozta létre az IT Factoryt, hogy gyors választ adjon a magasan képzett informatikusok hiányából fakadó munkaerő-piaci problémákra, ezért a hagyományos tantermi képzés mellett speciálisan kialakított online részvételi lehetőséget is kínál.

A novemberben megkezdődött hálózatbiztonsági képzés eddigi tapasztalatai alapján a hallgatók nem félnek az új megoldásoktól: a 168 résztvevőből több mint százan választották az online képzési formát, így ők az interneten keresztül követik figyelemmel az élő tantermi előadásokat. A chatmestereken keresztül maguk is kérdezhetnek, a gyakorlás pedig mindkét képzési forma esetében virtuális gépeken történik. „A képzésen elhangzó információk nagyon hasznosak és naprakészek, sőt mi több olyan aspektusokból közelítik meg a kérdéseket, melyeket nem mindennap hallhatunk. Számomra újdonság volt az online képzés, de miután látom, hogyan működik, hihetetlen nagy lehetőséget látok ebben az oktatási formában. Elgondolkodtat és inspirál” – mondja az online tanfolyam egyik résztvevője, Jánoska Zsolt, aki egy IT-cég ügyvezetőjeként már a NetAcademia visszatérő hallgatója.

„Az IT Factory keretében a rugalmas tanulási lehetőség, a gondosan összeállított, gyakorlatorientált tematika és a minőségi oktatás rendkívül kedvező árral párosul, ez magyarázza a tanfolyam sikerét. Az online részvételi lehetőségnek köszönhetően még külföldről, például Szlovákiából, Angliából és Németországból is vannak hallgatóink” – nyilatkozta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

Az oktatóközpont a január végén induló .NET fejlesztői tanfolyamon még több, közel 250 résztvevőre számít. A hallgatók a 14 hetes képzés során gyakorlatias feladatokon keresztül elmélyülhetnek például a honlap- és webáruház-készítés, valamint a desktop- és a bővíthető alkalmazások világában, míg a tanfolyam végén ingyenes, nemzetközileg elfogadott MCP vizsgát tehetnek.

Azóta történt

Előzmények