Új honlapot indított a NASA

A NASA tudományos missziókat menedzselő hivatala (Science Mission Directorate – SMD) a napokban jelentette be, hogy új honlapot (NASA Science) ajánlanak az érdeklődőknek, amelyen egy helyen, az eddigieknél bővebb formában nyújtanak tájékoztatást a NASA nagy projektjeiről.

Már a kezdőlapból is látható, hogy az űrkutatási hivatal legfontosabb, „az emberiség nagy kérdéseire választ kereső” missziói állnak a középpontban, hiszen az ajánlott négy nagy témakör: a Föld, a Nap, a bolygók (vagyis a Naprendszer), valamint az asztrofizika, vagyis az Univerzum tanulmányozása, s a Földön kívüli élet kutatása.

NASA Science

A jól strukturált weboldalon a szerkesztők elmagyarázzák, hogy egyáltalán miért van szükség ilyen irányú kutatásokra, mik ezek alapelvei, milyen konkrét programok zajlanak, s milyen haszonnal, illetve következményekkel járnak, járhatnak ezek. Külön szekciókat alakítottak ki a tudósoknak, a gyerekeknek, a tanároknak, illetve a hobbikutatóknak.

A kifejezetten mutatós és rengeteg praktikus információt tartalmazó honlap egészét átszövi a csillagászati és az űrkutatás társadalmi hasznosságának folyamatos propagálása, ami nyilván nem véletlen, hiszen az elmúlt években számtalanszor került a költségvetési viták kereszttüzébe a hivatal támogatása, illetve annak mértéke.

Azóta történt

Előzmények