Mozilla Hétvége: kész a program

A Mozilla Hétvége 2013 #2 tervezett szombati programja:

Időpont

Program

8:20

Regisztráció

8:50

Információk, programok

9:00

Introduction to app development for Firefox OS (angol nyelvű előadás)

9:40

Getting first app up and running (angol nyelvű előadás)

10:15

Integrating third party data sources (angol nyelvű előadás)

11:00

Take advantage of the phone (angol nyelvű előadás)

11:45

Offline capabilities (angol nyelvű előadás)

12:12

Advanced: push notifications (angol nyelvű előadás)

13:00

Ebéd

13:40

Mozilla projektek bemutatása, közreműködési lehetőségek

14:10

Storage engine használat Firefox OS alatt

14:40

Kérdések és válaszok

15:00

Közös webalkalmazás-készítés

19:00

Elkészül webalkalmazások (és kezdemények) bemutatása

19:20

Sörözés

Lehetőség lesz az elkészülő webappok kipróbálására nem csak szimulátorban, hanem Firefox OS-szel szerelt telefonokon is.

Haladó alkalmazás- és webfejlesztők elsajátíthatják, hogy miképpen írhatnak új alkalmazásokat, használhatják a WebAPI-kat, hogyan portolhatják meglévő weboldalaikat és milyen módon kerülhetnek fel az alkalmazások akár előtelepítve is a Firefox OS rendszerű telefonokra.

A Telenor támogatásával alkalmazás-fejlesztői versenyek is indulnak, amelyek öt-öt kategóriában és két versenyben öltenek majd testet. Nevezni már a Mozilla Hétvégén is lehet, mert szombaton közzétesszük a verseny szabályait is.

Az első verseny kapcsán elkészülő alkalmazások akár a szolgáltató által előre telepített módon is felkerülhetnek a Firefox OS rendszert futtató telefonokra. A második versenyben díjazott alkalmazások kiemelt figyelmet kaphatnak a szolgáltató részéről, és jobban szem előtt lesznek a felhasználók számára is. Ez remek lehetőség arra, hogy a most induló Firefox OS platform egyik helyi tartalomszolgáltatójává váljanak az itthoni weboldalak.

Ahogy az első Mozilla Hétvége 2013 rendezvényen is, lesz lehetőség itt is találkozni a Mozilla hazai közösségének tagjaival, és megbeszélni a felmerülő kérdéseket, akár az esti közös sörözés során.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az eddig megszerzett rutinnak megfelelő ingyenes jegy „rendelésével” lehet. Az előadások egy része angol nyelvű lesz.

Időpont: 2013. június 15. Regisztráció: http://mh2013ketto.eventbrite.com/.

Az eseményt támogatja: a Mozilla, a Telenor és a LIA Iskola, helyszín: LIA Iskola, Budapest, Kosciuszko Tádé utca 3. (megközelíthető a Déli pályaudvartól, térkép).

Előzmények