A Windows 8 premierjének napja: október 26.

Lassan adagolja a nagyközönségnek a Windows 8 bevezetésével kapcsolatos információkat a Microsoft. A szoftvervállalat nemrég, a torontói a Worldwide Partner Conference (WPC) rendezvényen jelentette be, hogy az új operációs rendszer gyártásra kész (release to manufacturing, RTM) verziója augusztus elején készül el, a termék kiskereskedelmi forgalmazása pedig október végén indul. Tegnap Steven Sinofsky, Windows-üzletág irányítója aztán azt is elárulta, hogy pontosan mikor: a forgalmazás megkezdésének dátuma október 26., a hónap utolsó péntekje lesz.

Ekkortól lesznek elérhetőek az előtelepített Windows 8-cal szállított számítógépek, a termék különféle önálló változatai és a frissítések is. Ez utóbbiak egyrészt a Windows Upgrade Offer hatálya alá eső Windows 7-es PC-t vásárlók frissítéseit, másrészt a régebbi Windowsokat használók által kedvezményes áron, 40 dollárért megvásárolható frissítéseket jelentik. Noha erre külön most sem tértek ki, várhatóan ugyanettől a naptól kezdve lesznek megvásárolhatóak a Windows RT-vel szállított, ARM-processzorra épülő első készülékek, köztük a Microsoft Surface tablet is.

A hagyományoknak megfelelően az üzleti ügyfelek már korábban, még augusztusban hozzáférhetnek majd az új operációs rendszerhez, a most bejelentett dátum a kiskereskedelmi forgalmazás megkezdésének időpontja.

Azóta történt

Előzmények