Aki Office 2010-et vesz, frissíthet az utódjára

Ahogy korábban is tette operációs rendszere és irodai csomagja új kiadásainak megjelenésekor, a Microsoft az Office 2013 esetében is megadja a lehetőséget arra, hogy a termék piacra kerülését megelőző időszakban a kifutóban lévő kurrens, 2010-es pakkot megvásárló felhasználók frissíthessenek az új verzióra, amikor az elérhetővé válik. (Ugyanilyen akció előzi meg a Windows 8 bevezetését is.) A várhatóan rövidesen startoló frissítési programról a ZDnet Microsoft-specialista újságírója számolt be.

Mary Jo Foley egyik forrása szerint az Office-frissítési program (melynek legutóbb Office Technology Guarantee Program volt a hivatalos neve) ezúttal október 19-én indul és 2013. április 30-ig tart. Azok a felhasználók, akik ebben az időszakban Office 2010-et vagy azt tartalmazó számítógépet vásárolnak, lecserélhetik azt az Office 2013 egy hasonló kiadására, amint ez elérhetővé válik. Azt, hogy a cseréért fizetni kell-e majd, és ha igen, mennyit, egyelőre nem tudni. Korábban a vállalat az érintett fogyasztók számára ingyenesen biztosította az Office-frissítés lehetőségét, ha azonban ezúttal a Windows 8 esetében már futó Windows Upgrade Offer program modelljét követi (amelyben a váltás költsége 15 dollár/euró), akkor az új generációt választóknak egy kisebb összeget ki kell majd csengetnie. Az biztos, hogy aki fizikai adathordozón kéri az új kiadást, annak kiszámlázzák a kezelési és szállítási költségeket.

A szaklap szerint a cserét az egyelőre nem működő office.com/offer címen lehet majd kérni. A windowsos felhasználók az Office 2010 Home & Student, Home & Business, Professional vagy University kiadásairól válthatnak Office 365 Home Premiumra vagy a megfelelő Office 2013-verzióra, míg a Mac-userek az Office for Mac 2011 Home & Student és Home & Business változatokról léphetnek Office 365 Home Premiumra.

A Microsoft azt még nem jelentette be, hogy mikorra várható az új Office-generáció piacra dobása. A várakozások szerint a gyártásra kész (ún. RTM-)kód novemberben készül el, a kiskereskedelmi forgalmazás pedig 2013 februárjában kezdődik meg. A termékcsomag felhasználói előzetese (customer preview) idén július közepe óta elérhető.

Azóta történt

Előzmények