Windows 7-re is letölthető az Internet Explorer 10 bétája

A korábbi ígéretnek megfelelően a Microsoft tegnap közzétette a mindeddig csak a Windows 8-ra elérhető Internet Explorer 10-es Windows 7-re írott változatát, pontosabban annak tesztverzióját (release preview, lánykori nevén: beta).

A szoftver egyenértékű a már korábban megismert IE 10-essel, vagyis ugyanarra a platformra épül, támogatja többek között az érintőképernyőt, a teljes képernyős felhasználói felületet, a HTML5-öt és a CSS3-at. Emellett – az internetes hirdetők nem csekély rosszallását kiváltva – alapértelmezetten bekapcsolva található meg benne a mostanra már általánossá váló „Do Not Track” funkció, vagyis a felhasználók letilthatják az online nyomkövetést (bár ez a megoldás, mivel a weboldalaknak és a szolgáltatásoknak is támogatniuk kell mindezt, jelenleg még igen korlátozott mértékben hatékony). Ugyanakkor a Windows 8-as változathoz képest ez a verzió nem tartalmazza az előre feltelepített Adobe Flash plug-int.

A Microsoft csak a Windows 7-re terjesztette ki az új generációs böngészőnek tekintett Internet Explorer 10 támogatottságát, az ennél korábbi Windowsokon nem használható.

Habár az IE 10 legfontosabb újdonságai aligha lesznek kihasználhatóak a Windows 7-en, mivel ezek többsége a döntő részben Windows 8-at futtató táblagépek számára készült, a Microsoft mégis az új böngésző kipróbálására biztat, nem titkolva azt, hogy a böngészőt is egyfajta marketingeszköznek tekintik, hogy a felhasználókat a Windows 8-ra történő váltásra serkentsék.

Azóta történt

Előzmények