Letölthetőek a Windows 10-hez készült Office-alkalmazások előzetesei

A hivatalos blogban jelentette be Julia White, az Office-termékek általános termékmenedzsere, hogy a Microsoft elérhetővé tette a Windows 10-hez tervezett Office-alkalmazások egy részét (Office for Windows: Word, Excel, PowerPoint – az Outlook és a OneNote későbbre várható), melyek új összefoglaló nevet is kaptak: Universal Office. A programok már telepíthetőek a Windows 10 előzetesét futtató PC-kre, táblagépekre és laptopokra – az okostelefonos alkalmazások is letölthetőek lesznek a következő hetekben valamikor.

Az „általános” jelző azt jelenti, hogy a programokat érintőképernyőre és mobilos használatra is optimalizálták.

A korábban ismertetett tervek szerint az új szoftverek a Windows 10-es okostelefonokon és a nyolc hüvelyknél kisebb táblagépeken előtelepítettek és ingyenesek lesznek, de más eszközökre is letölthetőek lesznek a Windows Store-ból. A nagyobb készülékeknél olyan, az iOS-nél és az Androidnál már bevált üzleti modellt alkalmaz majd a Microsoft, egy korlátozott funkcionalitású Office ingyenesen elérhető lesz, a teljes programért pedig Office365 előfizetést kell vállalni.

Ezzel a fejlesztéssel párhuzamosan dolgoznak az asztali Office következő verzióján, az Office 2016-on, mely szintén az év második felében kapja meg végleges formáját.

Azóta történt

Előzmények