Megújult a Windows Live

A Microsoft nemrégiben jelentette be, hogy még az év vége előtt új szolgáltatáscsomagot kíván hozzáadni a 2005-ben elindított Windows Live-hoz. Még karácsonyig sem kellett várnunk, ugyanis már tegnap megkezdődött a webes szolgáltatások frissítése a Windows Live Home, Spaces, Events és SkyDrive esetében, míg a fejlesztők szerint a mai napon már mindenkinek elérhetőek lesznek az újdonságok is, amelyek a Windows Live Groups, Photos és Profile nevekre hallgatnak.

A Windows Live Groups segítségével csoportos online közösségi életet folytathatunk más felhasználói teamekkel, a Photos – nevéből adódóan – egy online fotóalbumnak felel meg, 25 GB-nyi saját tárhellyel, a Profile pedig egy olyan felület, amelyen keresztül akár 50 Windows Live partneroldalra közölhetünk információkat saját magunkról.

A Windows Live új funkciói között találjuk a Facebookból már ismert „barátfigyelőt”, amelynek segítségével a barátainknak megjelölt felhasználók ténykedéseit követhetjük nyomon Hotmailen, Messengeren és más webes felületeken keresztül. Ami az új tevékenységeket illeti, a Microsoft többek között megállapodást kötött a Flickr, a LinkedIn és a Pandora weboldalakkal, hogy saját alkalmazásaikat a Windows Live-val összekapcsolva új közösségi funkciókat teremtsenek a felhasználók számára.

Azóta történt

Előzmények