Megnyílt az USA első robotkávézója

A nevével ellentétben nem gépek iszogatnak benne, viszont kevesebb mint fél perc alatt elkészülnek az italok. Állítólag még finomak is.

Az Egyesült Államok első robotkávézóját (ami valójában csak egy kioszk), a 23 éves Henry Hu valósította meg, akinek egyik nagy szívfájdalma volt, hogy állandóan sorba kellett állni a kávéért.


[+]

A Cafe X lényegesen jobb kávét ad, mint az egyszerű automaták. Ez nem is csoda, hiszen az összeszerelő üzemekben is használt, hattengelyes robotkar frissen őrölt minőségi kávébabbal dolgozik, egyedileg ízesíthető adagokat kínálva, szemben a hagyományos gépi kávéval.

A vásárlók okostelefonjukra letöltött alkalmazással, vagy a kihelyezett táblagépekkel rendelhetnek, a gép pedig nagyjából 10 másodperc alatt elkészíti a feketelevest. A Cafe X óránként 100-120 italt tud produkálni azok komplexitásától, írja Hu közleményében.

A fiatal srác még kollégistaként találta ki, hogy megreformálná a kávézást, nagyon utált ugyanis 10-15 percet várni az élénkítőre. Mivel sem kávéspecialista, sem tapasztalt robotépítő nem volt, barátai köréből állt össze néhánnyal, illetve az interneten keresett programozókat, akik segíthettek. Végül eladta az autóját, kölcsönt szerzett az egyik barátja családjától, és belevágott az üzletbe.

Az egyik legnevesebb tehetséggondozó, a Peter Thiel alapította Thiel Fellowship megítélt neki százezer dollárnyi támogatást, maga is alig hitte el. Már két helyszínen, Hong Kongban és San Franciscóban működik Cafe X, de Hu azt mondja, hamarosan a technológiai ipar neves szereplői közül is megjelenhet majd a fejlesztés, a dolgozók legnagyobb örömére.

Azóta történt

  • Robot készíti a hamburgert

    A hamburger finom, de a hús forgatása nem a legizgalmasabb feladat. Egy új robot átveszi ezt a munkát az embertől.

Előzmények