Megjelenik az AMD processzorokhoz írt 64-bites Windows

A Microsoft régi adósságát törlesztette ezzel a bejelentéssel, még akkor is, ha csak a bétaverziók megjelenési időpontját hozta nyilvánosságra. 2003 közepére készül el a Windows XP asztali és a Windows 2003 szerver operációs rendszerek 64-bites (x86-64) verziójának béta változatai.

Mindkét termék fut majd az Opteron és az Athlon 64 processzorokra épülő rendszereken is. A Microsoft a fejlesztők számára már 2002 utolsó negyedévében kiadott egy verziót, ám a felhasználóknak egészen mostanáig várniuk kellett a hivatalos termékbejelentésre.

Az operációs rendszerek AMD-s processzorokra írt változatai abban különböznek majd az Intel Itanium CPU-kra megalkotott verziótól, hogy képesek lesznek mind 64-, mind 32-bites x86-os programokat futtatni emuláció nélkül, lévén az AMD termékei mindkét utasításkészletet így támogatják. A 64-bit előnye igazán a mérnöki-tervezői, a tudományos, a digitális-multimédiás és CAD-feladatok, valamint a számítógépes játékok során mutatkozik majd meg. Mivel a bétaverziók az év közepétől lesznek elérhetőek, a végleges változatok megjelenése 2003 nyarára, őszére várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények