Az orvosképzés reformjának ígéretét küldjük Közép-Európába

Május elején, néhány héten belül kiderül, hogy a debreceni egyetemisták eljutnak-e a Microsoft Imagine Cup világdöntőjére, aminek idén is Seattle ad otthont. Az elmúlt két évben jól szerepeltek a magyarok: 2014-ben a TEP csapata innovációs kategóriában második helyezést és különdíjat, 2015-ben a Mistory közönségdíjat nyert a világ egyik legkomolyabb, kifejezetten diákoknak kiírt technikai versenyének végső döntőjében.

Idén a MEDcases orvosi diagnosztikai oktatószoftvert találta a hazai zsűri a legígéretesebbnek. Az egyelőre angol nyelven fejlesztett, de a jövőben magyar verzióval is bővülő mobilalkalmazásban virtuális betegek diagnózisát kell a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban felállítani.


(forrás: Microsoft) [+]

A MEDcases az orvostanhallgatók és a rezidensek komplex gondolkodásmódját kívánja javítani. A fejlesztők célja, hogy az összes ismert betegséget megjelenítsék a programban, ebben számítanak a Debreceni Egyetem orvosainak segítségére is, akik elkezdhetik kiegészíteni az adatbázist.

Az abszolút győztes mellett játék kategóriában a Sphere, innováció kategóriában pedig az Esport Horizon szerzett még jogot a május eleji közép-európai versenykörre. Nemzetközi zsűri választja majd ki a régióból továbbjutó hat csapatot, amelyik részt vehet a július végi világdöntőn.

Azóta történt

  • A gép legyőzte a sebészt

    Nem törnek hatalomra a robotok a műtőben, viszont sokat segíthetnek a betegnek, miközben az orvos is pihenhet egy keveset.

Előzmények